keyboard_arrow_right
Treffit Kangasala

Päivä chat suomi

päivä chat suomi

Viikon aikana keskustelemaan yritettiin yli 11 kertaa, resurssit riittivät 1 keskusteluun. Chattailemaan pääsyä odotettiin tuntikausia, pahimmillaan jonossa oli ihmistä.

Ymmärsimme, että emme voi laittaa linjoja kiinni, Suomen Mielenterveysseuran verkkokriisityön päällikkö Satu Raappana sanoo. Viime vuonna chat avattiin uudestaan, tällä kertaa pysyvästi. Sen jälkeen chatissa on ollut jonoa. Ensimmäisten 11 kuukauden aikana tilastoitiin 90 yritystä päästä keskustelemaan, keskimäärin 45 minuutin pituisia keskusteluja käytiin 11 Luvut tuntuvat valtavilta, etenkin kun palvelua ei Raappanan mukaan mainostettu missään.

Sekasin-chat on auki aamuseitsemästä puolilleöin. Tiimiin kuuluu kuusi sosiaalialan ammattilaista sekä kymmeniä erikseen tehtävää varten koulutettuja vapaaehtoisia. Jonotusaika on tunnista kolmeen tuntiin, Raappana sanoo. Hän näkee chatin suosiolle on monta syytä. Palvelu on helppokäyttöinen ja kattaa kaikki mahdolliset huolenaiheet. Sekaisin voi olla surusta, masennuksesta, kiusaamisesta tai päihteistä. Ei tarvita lähetteitä, ei tehdä diagnooseja, eikä mikään maksa mitään.

Raappanan mukaan chattia on alusta asti pyritty tekemään nuorten ehdoilla. On menty verkkoon ja mobiiliin, tehty yhteistyötä tubettajien kanssa ja pyritty olemaan tavoitettavissa nuorten päivärytmin mukaisesti. Tilastojen perusteella ruuhkahuippu koittaa juuri silloin. Päivän harrastukset ovat ohi, ja nuoret hiljentyvät koteihinsa. Illalla on aikaa ajatella, ja monen ajatukset ovat murheellisia. Stressataan tulevaa, ahdistutaan yksinäisyydestä, pelätään kiusaamista.

Raadollisin syy chatin suosioon onkin se, että niin monella suomalaisella nuorella on huolia. Eikä heillä ole välttämättä ketään, joille huolista voisi kertoa. Sekasin-chatin asiakkaiden ikähaarukka on 10— Se tekee päivystäjien työstä vaihtelevaa. Mielenterveyden häiriöt ovat tärkein nuorten toimintakykyä heikentävä sairausryhmä. Jos keskusteluapu ei ole riittävää, niin Sekasin-chatin päivystäjät neuvovat jatkoavun löytämisessä.

Tavoitteena on, että aina on joku jolle nuori voi kertoa vaikeista asioista. Vaikeissa tilanteissa ei tarvitse selviytyä yksin. Aina on toivoa, raskaistakin tilanteista selviytyy yhdessä toisten avulla.

Skip to main content. På Svenska In English. Voit kuulla ääniä, joita muut eivät kuule, nähdä asioita, joita muut eivät näe, ja kokea itsesi esimerkiksi voimakkaammaksi, nopeammaksi ja supervoimia saaneeksi tyypiksi. Jos tunnistat itsesi, sinun kannattaa puhua siitä vanhemmillesi, kaverillesi, terkkarille ja jollekin muulle turvalliselle ihmiselle.

Et ole tehnyt mitään väärää, eikä sinulla ole mitään hävettävää. Mielesi on ylirasittunut ja reagoi siksi voimakkaasti ja sekavasti. Kun puhut asiasta, saat tukea ja pääset taas kärryille omista ajatuksistasi. Tällaisestakin elämään tulevasta kriisistä voi selviytyä ja tunteita oppia hallitsemaan. Alakuloisuus ja surullisuus ovat tavallisia tunteita.

Ohimenevät ärsytykset ja mielipahan tunteet kuuluvat elämään, niitä on meillä kaikilla. Jostain muusta voi olla kyse silloin, kun alakuloisuus kestää useita päiviä ja se on lamaannuttavaa: Mikään ei tunnu kivalta, ei jaksa tehdä mitään, kaikki on harmaata.

Voi olla, että vetäydyt syrjään koulussa etkä jaksa keskittyä, et saa unta ja nukut huonosti, mikään ei maistu tai sitten syöt entistä enemmän, lohduksi. Se suojelee meitä, kun kuormaa olisi liiaksi asti eli silloin, kun elämässä on liikaa vastoinkäymisiä. Riidat, vastoinkäymiset ja menetykset kuormittavat mieltä. Kiusaaminen, hyvien kavereiden puute, ulkopuolisuus ja perheen sisäiset ongelmat voivat myös vaikuttaa synkkään mieleen.

Yleisesti myös elämän paineet ja odotukset, stressi ja unenpuute rasittavat. Muista, että masennus ei missään nimessä ole sinun syysi eikä sille yleensä ole yhtä yksittäistä aiheuttajaa. Et ole tehnyt mitään väärin. Omasta olosta kannattaa puhua. Puhuminen tekee siitä todellista ja helpommin hahmotettavaa. Kun puhut jollekin toiselle, ymmärrät itsekin oloasi paremmin.

Puhu siis kaverille, vanhemmalle, ihastukselle, opelle, kummille tai jollekin muulle turvalliselle aikuiselle. Kun puhut tilanteestasi, huomaat, että todella moni on kokenut samaa ­ ja selvinnyt siitä.

Elämässäsi on toivoa ja lukemattomia mahdollisuuksia, vaikka nyt tuntuisi miten kamalalta. Jos puhuminen aikuisen kanssa tuntuu vaikealta, ota avuksi tämä lomake. Täytä se, tallenna itsellesi ja näytä se sitten jollekin aikuiselle. Niin pääsette juttelussa helposti alkuun. Masennuksen omahoito-ohjelma tarjoaa tietoa masennuksesta ja työkaluja siitä selviytymiseen.

Voit käydä koko omahoito-ohjelman läpi tai valita itsellesi sopivimmat työkalut sen mukaan, mitkä tuntuvat juuri sinusta hyödyllisiltä. Siitä voi olla apua, vaikka sinulla ei olisikaan masennusta. Päätät tehdä läksyt ja hetken päästä kaiveletkin Youtubesta kirahvi-videoita. Yrität kuunnella äitisi puhetta, mutta yhtäkkiä huomaat, ettet muista viimeisistä minuuteista mitään. Pitäisi istua paikallaan, mutta heilutat jalkojasi kärsimättömänä. Keskittyminen on aivojen ja ajattelun kovaa työtä.

Jos se tuottaa vaikeuksia, mahdollisia syitä on monia. On luonnollisesti kivaa, kun elämässä on paljon kivaa tekemistä. Koulu, harrastukset, kaverit, pelaaminen ja kavereiden kanssa juttelu somessa vie kuitenkin energiaa. Niiden vastapainoksi mieli tarvitsee hiljaisuutta ja lepoa, eli rauhallista yksinoloa ja unta. Kun varaat nukkumiselle tarpeeksi aikaa, jaksat päivän aikana keskittyä helpommin.

Jos esimerkiksi kouluhommiin keskittyminen tuntuu mahdottomalta ja jatkuvasti hankalalta, kannattaa rohkeasti jutella opettajan kanssa. Koulujen tukirakenteet on tehty sitä varten, että oppiminen on mahdollista ja mahdollisimman helppoa jokaiselle. Jos aivosi toimivat vähän eri tavalla,­ mitä sitten!

Koulu voi tukea sinua tässä. Sama pätee siihen, jos tuntuu, että sinulla on jatkuvasti energiaa. Olet jatkuvasti menossa ja liikkeellä, ja paikallaan pysyminen on tuskaa. Keskittymisesi herpaantuu helposti etkä jaksa pitkään syventyä yhteen asiaan, koulussa luentoon tai kotona leffaan. Lue lisää keskittymisen ongelmista täältä. Keskittymisvaikeudet ovat todella yleisiä. Et ole yhtään huonompi tai tyhmempi siksi, että aivosi toimivat hieman eri tavalla kuin joidenkin muiden.

Kun puhut vanhemmillesi ja opettajillesi, saat keinoja tekemisen hahmottamiseen ja opit itse hallitsemaan ajatuksiasi paremmin. Ota avuksi keskusteluun esimerkiksi tämä lomake. Tunnetko itsesi lihavaksi ja rumaksi, vaikka muut väittävät, että olet kaunis ja laiha? Huolestuttaako, ettet pysty hallitsemaan syömäsi ruuan määrää?

Yritätkö oksentaa, koska olet epämiellyttävän kylläinen? Oletko tarkkailut painoasi viime aikoina? Tunnetko mielihyvää, kun kontrolloit syömistäsi?

Tuntuuko sinusta, että syömisen kautta pystyt kontrolloimaan koko elämääsi? Ehkä vastaat joihinkin näistä kysymyksistä kyllä. Ehkä et osaa sanoa, mikä ruuassa häiritsee, mutta jokin suhteessasi siihen tuntuu oudolta. Voi olla, että sinulla on syömishäiriö. Lisää tietoa erilaisita tiloista löydät alta.

Se, miten mahdollinen syömishäiriösi ilmenee, ei ole olennaista. Tärkeintä on se, että jos sinulla on syömishäiriö, kyseessä on sairaus, joka ei ole sinun vikasi. Se ei ole itse valittu käyttäytymismalli, eikä liity pelkästään painoon ja ulkonäköön.

Syömishäiriö on sairaus, johon sinä saat pyytää apua ja jota voidaan hoitaa. Mitä enemmän koet, että kohdat sopivat sinuun, sitä tärkeämpää olisi ehkä keskustella asiasta jonkun kanssa. Jostain syystä suhteesi ruokaan on ehkä vääristynyt. Lisää tietoa löydät täältä. Ahmintahäiriö on syömishäiriöistä todennäköisesti yleisin, vaikka se ei ole yhtä laajasti tunnettu kuin esimerkiksi anoreksia tai bulimia.

Siitä voi opetella päästämään irti. Lue lisää häiriöstä ja siitä, miten siitä voi päästä eroon  täältä. Terveellinen syöminen on lähtökohtaisesti tietenkin hyvä asia.

Jos ruuan ajattelu valtaa arkesi, voi olla, että kaipaisit apua. On suhteesi ruokaan millainen tahansa, muista, että sinä olet kaunis ja tärkeä tyyppi.

päivä chat suomi

Päivä chat suomi -

Mielesi on ylirasittunut ja reagoi siksi voimakkaasti ja sekavasti. Voit puhua vanhemmillesi vaikeistakin asioista ja kertoa mielipiteesi. Se tekee päivystäjien työstä vaihtelevaa. Sama pätee siihen, jos tuntuu, että sinulla on jatkuvasti energiaa.

Edullinen, persoonallinen ja jopa hauska palvelukokemus. Asiakas saa lisätietoja ja vastauksia nopeasti. Yhtäaikainen keskustelu useamman asiakkaan kanssa. Chatissa monipuoliset mahdollisuudet Kellopuodissa chatti on hoidettu alusta asti olemassa olevalla henkilökunnalla. Jos tarjoat chat-palvelua, siihen pitää reagoida. Ilmoita selkeästi, milloin chat on käytössä. Asiakkaan pitää saada vastauksia reaaliajassa. Tuotteiden ominaisuudet on tunnettava, jotta kysymyksiin voi vastata.

Kun chatti on kiinni, pyydä jättämään yhteystiedot,ja ota yhteyttä, kun olet taas avannut chatin. Kellopuodin asiakas käyttää aina ensimmäisenä chattia Pieksämäkeläinen Pentti Vauhkonen on ollut Hannele Mähösen asiakas jo vuosia. Lataa opas myynnin kasvattamiseen chatin avulla Yleisin syy ostamisen keskeyttämiseen verkkokaupassa on asiakaspalvelun puute.

Ota yhteyttä  Kaikki artikkelit. Kilpailukykyä joka kuukauden toinen tiistai Digitalisaatio siellä, digitalisaatio siellä. Näin teet työpäivän ajankäytön helpommaksi älypuhelimen avulla Vinkit yrityksille — näin toimit tietosuojauudistuksen aikana 1.

Digitaalinen ratkaisu INR-omahoitoon Tietoturva nousee yritysjohdon pöydälle Smart Factory on datahipuista ennustamista ja poikkeamien tunnistamista Palveluintegraation päätoimittaja auttaa Monen toimittajan ICT-ekosysteemi tarvitsee kokoaikaisen kaitsijan. Kannettavan tietokoneen valintaopas Digitaalisuuden hyödyntäminen erottaa menestyjät taantujista Sekasin-chat tarjoaa nuorille ilmaista ja anonyymia keskusteluapua mielenterveyden ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa.

Nuorille suunnattu chat-palvelu oli hukkua yhteydenottoihin viime keväänä, kun se avattiin viikon ajaksi osana Yleisradion Sekasin-kampanjaa. Chatin uudelleen avaamisen mahdollistaa Me-säätiön taloudellinen tuki, jonka avulla Suomen Mielenterveysseura ylläpitää palvelua yhdessä muiden järjestöjen kanssa. Monet jonottivat tuntikausia, mikä kertoo henkisestä hädästä ja suuresta tarpeesta löytää kuuntelija. Tämän jälkeen oli selvää, että Suomen nuoret tarvitsevat Sekasin-chatia, sanoo verkkokriisityön päällikkö Satu Raappana Mielenterveysseurasta.

Eniten halukkaita keskustelijoita oli kello välillä, kun suurin osa muista palveluista on kiinni. Sekasin-chat palvelee kello vuoden jokaisena päivänä, jotta nuorilla olisi lähes aina mahdollisuus löytää apua. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme.

Lisätietoja evästeidemme käytöstä  ja tietosuojaselosteemme. Rajaa päivämäärän mukaan Päivämäärä Esimerkiksi Ari Koskinen tekee juhannuksena pitkää päivää. Työn alla on Kuopion Tahkovuorella järjestettävä juhannusfestivaali. Kurkistimme festarijärjestäjän arkeen ja tapahtuman ensimmäiseen päivään.

Kuvienjakopalveluna tunnettu Instagram tuo oman videosovelluksen. Uusimmalta listalta löytyy muun muassa suositun lastenkirjailija Mauri Kunnaksen miljoonatulosta tahkoava yritys. Top 5 palvelut jäsenillemme:. Maksuton neuvontapalvelu Yrittäjän liittymät, vakuutukset ja muut jäsenedut Yrittäjän tietosuojaopas Asiakirjapankki:

 1. päivä chat suomi
  October 2, 2012 at 15:05

  -

 2. päivä chat suomi
  October 2, 2012 at 02:41

  -

 3. päivä chat suomi
  October 2, 2012 at 19:20

  -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *