keyboard_arrow_right
Dating verkkosivuilla Hanko

Löydä ystävä salatut elämät roosa

löydä ystävä salatut elämät roosa

Helsingissä Heikki törmäsi Monicaan, jolloin kävi ilmi että Heikki oli raiskannut ja pahoinpidellyt Monican vuosia aiemmin. Myöhemmin hän oli maksanut Evan seurasta escorttina salanimellä "Virtanen" ja yritti raiskata tämänkin, mutta Eva onnistui pakenemaan paikalta ennen kuin mitään tapahtui. Kevään päätösjaksossa Camilla Mustavaaran palkkaama palkkamurhaaja Seireeni murhasi Heikin iskemällä häntä pihviveitsellä selkään. Janne Turkki , on Leea Leivon poika. Juuri vankilasta pois päässeet Esa ja Kimmo eivät onnistuneet pysymään kaidalla tiellä ja alkoivat tehdä ryöstökeikkoja Talotaikureiden huoltamiin kiinteistöihin.

Myöhemmin Sebastian ilmiantoi Esan ja Kimmon, jolloin he joutuivat vankilaan. Packalen [20] , es. Tiia Louste , , on yksinäinen kangaskaupan omistaja sekä entinen vararehtori koulussa, johon Ulla Taalasmaa haki iltakouluun.

Myöhemmin Leea ja Ismo tapasivat uudelleen ja Ismo päätyi ostamaan uuteen asuntoonsa verhot Leean omistamasta kangaskaupasta. Leean ja Ismon suhde syveni ja he päättivät lähteä yhteiselle hiihtoretkelle, jonne lähti mukaan myös Seppo Taalasmaa , Helena Kuula , Isabella Holm ja Sebastian Vuorela.

Kesken retkeä tuntematon mies ajoi Ismon päälle moottorikelkalla. Leean pojan, Esan kanssa riidoissa ollut Ismo syytti yliajajaksi Esaa ja Leea suuttui. Yliajajan selvittyä ja Ismon lepyttelyistä huolimatta Leea ei pystynyt antamaan Ismolle enää anteeksi, koska oli epäillyt yliajajaksi tämän poikaa. Leea on kotoisin Kuusankoskelta. Mae Lehto , — oli Salinien filippiiniläinen vaihto-oppilas.

Hänellä on suomalainen isä ja filippiiniläinen äiti. Hän rakastui Aleksi Saliniin saamatta tunteilleen vastakaikua. Saku Salin ja Aki Nikkinen olivat molemmat hetkellisesti ihastuneita Chiqiin.

Chiqi ehdotti Hanna Salinin vastasynnyttämälle lapselle toiseksi nimeksi nimeä Aleksandra, mistä tulikin Sofian toinen nimi. Chiqi tahtoi myös löytää isänsä Pekan vaihto-oppilasvuotensa aikana Suomessa.

Isä löytyi, mutta tämä ei ensin hyväksynyt filippiiniläistä tytärtään, kunnes lopulta lupasi olla tämän elämässä mukana. Chiqillä on isänsä puolelta siskopuoli Pauliina. Chiqillä oli mahdollisuus jäädä Suomeen isänsä luo, mutta lopulta hän päätti lähteä takaisin Filippiineille. Vilma Mattila , on Salinien vaihto-oppilaan, Chiqin, sisarpuoli Pekka-isän puolelta.

Vesa Hämes , , on Salinien vaihto-oppilaan Chiqi Lin suomalainen isä. Pekka katosi lapsen elämästä ennen tämän syntymää. Chiqi löysi isänsä Suomessa asuessaan. Pekka ei ensin halunnut olla tekemisissä tyttärensä kanssa, mutta lopulta lupasi olla tämän elämässä mukana. Maria Inkeri Mustonen es. Salli Suvalo, , oli Iida Mustosen äiti. Hän omisti hoitokoti Lintukodon.

Maria oli naimisissa Sebastian Vuorelan kanssa. Hääyönä Maria huolestui Taalasmailla pidettyjen nuorison juhlien riistäytyneen käsistä ja lähti ajamaan kohti Pihlajakatua. Matkalla Marian rengas puhkesi ja tämä lähti kävellen hakemaan apua, mutta joutui matkalla auton yliajamaksi. Myös Pihlajakadun nuorisojuhliin lähtenyt Seppo Taalasmaa luuli pitkään ajaneensa Marian yli, vaikka todellisuudessa Isabella Holm oli ajanut tämän yli.

Mariasta huolestuneet Sebastian, Sergei ja Helena Kuula lähtivät aamulla etsimään kadonnutta Mariaa ja löysivät tämän tajuttomana tien varresta. Maria joutui leikkaukseen ja vaipui lopulta koomaan. Sairaalassa olleen tilapulan vuoksi Maria siirrettiin toisella paikkakunnalla sijaitsevaan hoitokotiin. Maria kuitenkin sairastui rajuun keuhkokuumeeseen ja hänet jouduttiin siirtämään takaisin Helsinkiin.

Lääkärit totesivat, että vaikka keuhkokuume saataisiinkin lääkkeillä lääkittyä pois, ei Maria tulisi enää koskaan heräämään. Iida ja Sebastian tekivät vaikean päätöksen ja antoivat lääkäreiden lopettaa Marian lääkityksen, mikä johti Marian kuolemaan. Marian kuoltua Iida muutti Taalasmaille. Juha-Pekka Mikkola , —, on Elina Taalasmaan entinen luokkatoveri, joka muutti takaisin Kaliforniasta Suomeen.

Miika osti Elinan vanhan asunnon Pihlajakadulta ja työskenteli lääkärinä sairaalassa. Miika otti Ossi Puolakan kämppäkaverikseen. Miika seurusteli Pihlajakadulla hetken aikaa Jenni Vainion kanssa, kunnes hänen ex-vaimonsa Katariina saapui Suomeen. Miika tajusi rakastavansa edelleen Katariinaa ja erosi Jennin kanssa. Miika ja Katariina erosivat Miikan saadessa tietää Katariinan harrastaneen seksiä Niko Vainion kanssa. Myöhemmin Miikan ja Katariinan suhde alkoi lämmetä uudelleen. Miika poistui sarjasta ottaessaan vastuun Katariinan aiheuttamasta Sara Polvijärven kuolemasta ja lähdettyään ulkomaille.

Myöhemmin katkera Miika palasi takaisin Helsinkiin ja kaappasi Katariinan piilopaikkaansa kaltereiden taakse. Miikan juonien tullessa ilmi hän otti Katariinan mukaansa ja aikoi paeta ulkomaille moottoriveneellä.

Katariina onnistui tönäisemään Miikan mereen ja aikoi paeta, mutta palasi pelastamaan tämän. Tämän jälkeen Miika joutui vankilaan.

Daniel Emmanuel [21] "Dani" Ojala es. Samuli Nordberg , —, työskenteli tiskijukkana Club Geelissä. Daniel muutti Pihlajakadulta Joutsaan koulutustaan vastaavaan työhön eli lääkäriksi.

Danielilla on pikkuveli Ken ja sarjan ulkopuolella hukkunut pikkusisko Madde. Daniel seurusteli hetken aikaa Camilla Mustavaaran kanssa. Myöhemmin hänellä oli suhde Elina Taalasmaan kanssa, mutta jätti tämän koska ei Madden kohtalon takia ollut valmis hankkimaan lapsia, mikä taas oli Elinan suuri toive. Daniel on myös Oona Kivirannan kummisetä.

Madden kuoleman ja Danielin Tampereelle muuton jälkeen Jutalla alkoi ilmetä mielenterveysongelmia ja aluksi Ken hoiti häntä kotona. Jutan yritettyä itsemurhaa ottamalla lääkkeistä yliannostuksen, hänet siirrettiin Kellokosken mielisairaalaan.

Tiina Mylläri , oli Kenin ja Danielin sisko, joka kuoli veneonnettomuudessa veljesten ollessa nuorempia. Kenin jäädessä raitiovaunun alle näki hän taivaassa Madden, joka käski veljensä palata takaisin perheen luokse maanpäälle. Miska Toiviainen , — oli Tapani Pajun ainoa lapsi, joka kuoli Saku Salinin aiheuttaman autokolarin seurauksena, ollen ensimmäinen sarjan sisällä kuollut henkilö. Vuoden jaksoissa Mika ystävystyi Sakun kanssa ja Sakun kautta tapasikin Miia Laitelan , johon ihastui.

Miian tunteet Mikaa kohtaan eivät olleet samanlaiset. Myöhemmin Miia ja Mika alkoivat kuitenkin seurustelemaan, Miian tosin vain esitti ja halusi tehdä Sakun mustasukkaiseksi.

Suhde kuitenkin eteni pidemmälle ja Miiaa alkoi esimerkiksi ärsyttää Ismon ja Mikan välinen ystävyys. Miia ja Mika päättivät muuttaa yhteen, kun Miia oli raskaana. Miia silti mietti aborttia ja oli jo valmistautunut siihen, mutta sitä ei tehty, koska Miialla oli kuumetta. Kaikki paitsi Kalle luulivat Miian tehneen abortin.

Tämän jälkeen Miia alkoi välttelemään Mikaa ja muutti takaisin Ismon luo. Vanhojen bileissä Mika näki Miian ja Sakun suutelevan. Mika meni tajuttomaksi ja Miia pakotti Sakun, joka ei omistanut ajokorttia, ajamaan lähimmälle talolle tai sairaalaan, koska puhelimella ei saatu yhteyttä. Saku alkoholin ja marihuanan vaikutuksen alaisena menetti auton hallinnan, ajoi puuta päin ja auto syttyi tuleen. Miia raahasi tajuttomat miehet autosta ulos, soitti hätänumeroon ja myöhemmin selvisi Mikan kuolleen leikkauspöydälle.

Kari Mattila , —, , on sarjassa esiintynyt komisario , joka tunnettiin myös edesmenneen Mika Pajun isänä. Tapani halusi saada Aki Nikkisen vankilaan ja se olikin yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään sarjassa olonsa aikana. Mikan kuolema oli Tapanille kova paikka ja sen jälkeen Tapani halusi saada Saku Salinin vastuuseen kuolemantuottamuksesta ja rattijuoppoudesta. Miia Laitela puolestaan vaati Tapania olemaan syyttämättä Sakua ja Tapani halusi vastapalvelukseksi, että Miia synnyttää Mikan lapsen.

Miia päätti kuitenkin tehdä abortin, mistä Tapani raivostui ja meni aivan sekaisin. Hän piti Sakua luonaan vankina ja uhkasi aseella. Lopulta Saku pääsi pois nappaamalla aseen pöydältä Tapanin kääntyessä hetkeksi pois.

Saku ei joutunut vastuuseen Mikan kuolemasta tai rattijuoppoudesta. Tapania nähtiin myöhemmin sarjassa vasta muutaman vuoden kuluttua. Kristoffer Möller, , , on Laura Kivirannan entinen työkaveri ja pomo, jonka kanssa Laura ei tullut hyvin toimeen. Juha on myös Anna Järvisen setä. Miia Nuutila , työskenteli aikanaan Laura Kivirannan kanssa.

Anna on Lauran silloisen pomon Juha Palinin veljentytär. Anna ja Laura eivät tulleet toimeen keskenään kovinkaan hyvin, varsinkaan sen jälkeen, kun Laura oli haukkunut Juhaa Annalle useamman kerran ja sai kuulla Annan olevan tälle sukua.

Veera Katriina Puolakka es. Mirva Kuivalainen , —, , , on Peppi Puolakan äiti ja Ossi Puolakan isosisko, joka saapui sarjaan toukokuussa esitetyssä jaksossa. Sitä kautta Veera tutustui Sampon isään Panuun. Pari alkoi seurustella ja muutti perheineen Panun työn perässä Helsinkiin. Panu jatkoi työtään lentokapteenina ja Veera siirtyi äidinkielenopettajaksi samalle yläasteelle Pihlajakadun silloisten nuorten kanssa.

Panun kadonneen ja kuolleeksi julistetun entisen vaimon Iiriksen palatessa Pariisista Suomeen Veera huolestui, että Iiris paljastaisi heidän yhteisen salaisuutensa. Peppi huomasi äitinsä salailevan jotain ja pian Veera paljasti tienneensä koko ajan Iiriksen olevan elossa. Peppi kirjoitti äitinsä tunnustuksen päiväkirjaansa ja myöhemmin Veeran ja Panun häissä Sampo luki Pepin päiväkirjasta tämän salaisuuden. Sampo paljasti salaisuuden kaikille juhlavieraille ja Veeran ja Panun ongelmat alkoivat.

Pari yritti pelastaa suhteensa käymällä muun muassa parisuhdeterapiassa. Suhde sai kuitenkin viimeisen niittinsä, kun Veera näki Panun suutelevan Iiristä. Veera päätti jättää Pihlajakadun taakseen ja muutti Lappiin. Myöhemmin Panu yritti vielä saada Veeraa palaamaan luokseen, mutta pari erosi lopullisesti. Veera palasi vierailemaan Pihlajakadulla syyskuussa , kun Peppi joutui huumeiden käytön seurauksena sairaalaan. Hän avusti Pepin paluuta normaaliin arkeen, kunnes lähti takaisin kotiinsa Lappiin.

Kun Peppi ja Sergei saivat vauvan, Veera palasi Helsinkiin marraskuussa lapsenlapsensa, Taigan ristiäisiin, jossa hänelle paljastui Pepin ja muun Kuulan perheen Siperia -piinan todellinen syy. Pepin puolustaessa Sergeitä ja Helenaa sekä valehdeltua poliiseille, päätti Veera katkaista yhteydet Peppiin ja Taigaan ja lähteä takaisin Rovaniemelle. Toukokuussa Veera nähtiin jälleen Pihlajakadulla, kun Peppi soitti lohduttomana äidilleen ja pyysi apua, sillä hänen ja Sergein suhde oli vaakalaudalla.

Veera kuitenkin torjui Pepin ja sulki puhelimen. Myöhemmin hän kuitenkin tuli matkalaukkujen kanssa Pepin ovelle hakemaan häntä ja Taigaa luokseen. Jenni Vainion salaa suorittaman vauvanvaihdoksen takia Alexanderia kasvattivat Isabella Holm ja Sebastian Vuorela , kunnes Alexander menehtyi sairaalan leikkauspöydälle aortta-aneurysmaan.

Riitta yritti vietellä Markus Ekholmia. Taisto antoi ylennyksen Lauralle, koska Laura valehteli seurustelevansa Markus Ekholmin kanssa. Taisto ja Riitta pitivät parisuhdeiltoja Lauran ja Markuksen kanssa. Pihlajakadulla asuessaan Silja oli Kalle ja Miia Laitelan hyvä ystävä. Silja vietti heidän ja veljensä Sakun kanssa paljon aikaa. Silja suhtautui hyvin huonosti äitipuoleensa Hannaan ja Silja ei koskaan sopeutunut kunnolla asumaan hänen kanssaan saman katon alla.

Silja yritti saada vanhempiansa yhteen, mutta se ei onnistunut. Silja ihastui veljensä Aleksin parhaaseen kaveriin Kari Taalasmaahan , joka oli hieman häntä vanhempi. Silja ei kuitenkaan saanut Karilta vastakaikua, mutta Kari yritti Siljan avulla saada Jukalta kiristettyä rahaa.

Kari oli nimittäin lähtenyt Siljan kanssa motelliin. Silja yritti saada Karia sänkyyn, mutta Kari ymmärsi, että meneminen Siljan kanssa sänkyyn olisi väärin. Kari jätti Siljan linja-autoasemalle ja lähti joksikin aikaa pois Pihlajakadulta. Seuraavaksi Silja ystävystyi mielisairaan Tommi Tiihosen kanssa. Tommi oli kuolleen filmitähden Tyyne Puustisen eli Rebecca Liekan suuri fani ja hän etsi tätä Pihlajakadulta.

Tyyne oli kuitenkin tällöin jo kuollut. Saatuaan selville, että Aki Nikkinen oli osaksi syyllinen Puustisen kuolemaan, Tommi yritti saada ihmisiä ymmärtämään Akin olevan murhaaja. Tommi valoi itsensä bensiinillä ja uhkasi sytyttää itsensä tuleen. Aki kuitenkin esti tämän ja Tommi tajusi silloin, että Aki ei ole täysin paha.

Tommi joutui ensin sairaalaan ja sitten mielisairaalaan, josta hän lähetti vielä muutamia kirjeitä Siljalle. Silja ihastui hetkellisesti Kalleen. Tämän jälkeen hän seurusteli valokuvaaja Atte Tenolan kanssa, mutta kun heillä menivät sukset ristiin Silja varasti Atelta huumeita ja alkoi myydä niitä tuttavilleen.

Jukka ei pitänyt Aten ja Siljan välisestä suhteesta, joten halusi Aten pois kuvioista ja järjesti tälle töitä Turusta. Ei mennyt kovin kauan ja Silja lähti vaihto-oppilaaksi Utahiin, Yhdysvaltoihin.

Ennen lähtöään Silja sai selville Aleksin ja Hannan suhteen, mutta ei kuitenkaan paljastanut näitä Jukalle. Silja tuli Aleksin ja Hannan lapsen Sofian sylikummiksi. Silja oli ristiäisissä vähällä paljastaa Aleksin isyyden, muttei tehnyt sitä. Tuolloin ei tiedetty, kuka Sofian isä oli. Utahissa Silja rakastui vaihtariveljeensä Mattiin, he menivät naimisiin ja Silja muutti sukunimensä Hickleyksi. Parilla on kaksi lasta.

Silja palasi Suomeen aivokasvaimeen kuolleen Miian hautajaisiin, mutta lähti pian takaisin perheensä luokse Utahiin ja yritti pyytää surun murtamaa veljeään Sakua mukaansa, mutta Saku ei halunnut lähteä.

Miia Maaranen, on Aleksi Salinin avovaimo. Susanna Mikkonen , —, nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran, kun tämä yritti saada Ismo Laitelan Elsa Toiviolta perimät rahat itselleen. Liisa kuitenkin rakastui Ismoon ja tunnusti juonensa.

Ismon antaessa anteeksi Liisa muutti tämän luokse asumaan. Pian yhteenmuuton jälkeen Liisa paljasti ystävälleen Isabella Holmille , ettei oikeasti ole mitään sukua Elsa Toiviolle, muttei ollut aikeissa kertoa oikeaa henkilöllisyyttään Ismolle.

Tämäkin valhe paljastui Ismolle, kun tämä kohtasi luostarissa oikean Liisa Toivion. Ismo suuttui Liisalle ja lähetti tämän vankilaan. Vapauduttuaan Liisa palasi tapaamaan Ismoa ja pian kaksikko sai sovittua riitansa.

Liisa muutti takaisin Ismon luokse. Ismo väitti Liisalle rakastavansa tätä vaikka todellisuudessa hän suunnitteli Antin kanssa peiteoperaatiota, jonka tarkoituksena oli toimittaa Liisa vankilaan tämän osallisuudesta pankkiryöstöön.

Ismo ja Antti halusivat saada tietoa Liisan ex-miehestä Mikaelista , josta Liisa ei halunnut puhua. Peiteoperaatio alkoi pitkän ajan päästä tuottaa tulosta, kun Mikael soitti Liisalle. Mikaelin luultiin palanneen ryöstösaaliin takia, mutta pian hän paljasti rakastavansa edelleen Liisaa. Mikaelin suunnitelma epäonnistui Liisan huijatessa Mikaelia poliisien kanssa ja Mikael päätyi takaisin vankilaan.

Liisa joutui kuitenkin vastuuseen osallisuudestaan ryöstöön, mutta selvisi ehdollisella vankeudella ja suorittamalla yhdyskuntapalvelua läheisessä sairaalassa. Ismon jätettyä Liisan alttarille salatakseen tältä syöpänsä Liisa päätyi yhteen Lasse Sievisen kanssa. Liisan tajuttua totuuden Ismon sairaudesta ja Lassen osuudesta salailujuoneen nainen päätyi kostoksi ryöstämään yhdessä Joonataniin pettyneen Cindyn kanssa Joonatanin rahat ja poistui maasta ryöstösaaliineen.

He aloittivat uudestaan suhteen, mutta Liisa muutti pian takaisin Italiaan , koska he halusivat elämältään ihan eri asioita. Mikael istui vankilassa Sergei Kuulan sellitoverina. Mikael näki Ismon ensi kertaa R-kioskilla vapauduttuaan. Ismolle Mikael esittäytyi Simona ja he ystävystyivät. Lopulta Ismolle selvisi Simon todellinen henkilöllisyys ja hän lähti kohtaamaan Mikaelin pesäpallomailan kanssa.

Liisa löysi kotoa Ismon kirjeen ja lähti etsimään tätä, tuloksetta. Myöhemmin paljastui, että Mikael oli kaapannut ja mukiloinut Ismon ja sitonut hänet tuoliin kiinni. Mikael ja Liisa olivat aikoinaan tehneet yhdessä pankkiryöstön ja vankilaan jouduttuaan Mikael oli antanut pankin tallelokeroon käyvät avaimet säilytetteväksi Liisalle sekä Joonatan Sieviselle.

Myöhemmin Liisalle ja Joonatanille selvisi, että tallelokero olikin tyhjä. Mikael oli itse tyhjentänyt tallelokeron, mutta ei kertonut siitä Liisalle ja Joonatanille, vaan väitti näiden tyhjentäneen lokeron yhdessä.

Rahojen lisäksi Mikael halusi itselleen myös Liisan, mutta onnellisessa parisuhteessa Ismo Laitelan kanssa elävä Liisa ei halunnut Mikaelia enää takaisin. Ismon ollessa panttivankina Liisa joutui myymään Ismon kioskin saadakseen rahaa. Liisa kuvitteli, että tuomalla Mikaelille tallelokerossa ollutta rahasummaa vastaavan summan, tämä jättäisi hänet rauhaan. Tilanne mökillä kiristyi ja Joonatanin tuoma hirvikivääri laukesi. Luoti osui Joonatania reiteen ja Mikael onnistui pääsemään karkuun.

Myöhemmin Liisa kehitti juonen, jossa uskotteli Mikaelille aina rakastaneensa tätä ja että rakkaus Ismoon oli vain näyteltyä. Kadulla poliisit nappasivat Mikaelin ja Liisan juoni selvisi myös hänelle. Mikael joutui takaisin vankilaan. Keväällä Mikael karkasi vankilasta. Sami Kosonen oli soluttautunut Mikaelin jengiin peitetehtävän merkeissä ja järjesti Kalle Laitelan kanssa kidnappausjuonen sekä sai Kallen leikkimään uhria, että Mikael saataisi houkuteltua ansaan.

Lopulta Linda Eerikäinen sai Mikaelin taas kiinni. Jasmine Nystén , on Mikael ja Liisa Salon tytär. Helena Kuula palkkasi hänet majatalo Amandaan uudeksi työntekijäksi yhdessä Jiri Viitamäen kanssa. Molemmat kyllästyivät Amandan nihkeään ilmapiiriin ja vaihtoivat työpaikkaansa läheiseen nuorisokahvilaan dAmDaMiin. Venla oli ihastunut Jiriin, mutta ei kyennyt kertomaan sitä hänelle. Venlan äidin Liisan ilmestyttyä maisemiin, kehotti tämä unohtamaan Jirin, joka ei osannut arvostaa Venlaa.

Venla päättikin vaihtaa maisemaa ja muutti Toscanaan. Leon paljastuessa homoseksuaaliksi Joonatan joutui koulukiusatuksi kotikaupungissaan Nurmeksessa ja muutti Pihlajakadulle. Syksyllä Leo kävi hoitamassa Helsingissäkin kiusatun Joonatanin koulusotkuja. Keväällä paljastui Leon kuolleen sydänkohtaukseen. Leon ex-vaimo Riitta Sievinen ja Leon miesystävä Hannu Saari tulivat Helsinkiin kertomaan tapahtuneesta ja hautajaisia vietettiin muutamaa päivää myöhemmin Nurmeksessa.

Hautajaiset järjestettiin muutama päivä myöhemmin Nurmeksessa. Mira Taussi, on Joonatan ja Jere Sievisen sisko. Satu osallistui isänsä Leo Sievisen hautajaisiin. Hannu saapui Pihlajakadulle yhdessä Leon ex-vaimon Riitan kanssa kertomaan Leon kuolleen sydänkohtaukseen vuonna Armi on ammatiltaan lääkäri. Armi ilmestyi Pihlajakadulle Jirin pudotessa parvekkeelta ja halvaannuttua vasemmalta puoleltaan. Jirin kotiuduttua ja pojan haukuttua äitinsä Armi palasi takaisin kotiin ja samalla poistui sarjasta.

Armi ja Lasse ovat aikoinaan seurustelleet, mutta suhde päättyi Lassen rakastuttua Paulaan. Seurusteltuaan Paulan kanssa Lassella ja Armilla oli yhden yön juttu, josta sai alkunsa Jiri.

Lasse sai tietää Jirin olevan hänen poikansa vasta Armin saavuttua Pihlajakadulle. Jirille tämä selvisi jo kevään päätösjaksossa, kun hän vaihtoi Severin sylkinäytteen omaansa Lassen isyystestikokeita varten, vain näpäyttääkseen Lassea. Outi Condit , on ammatiltaan taksikuski , joka tutustui ja ihastui Heli Sieviseen kuljettaessaan tätä taksilla kotiin.

Helin unohtaessa sateenvarjonsa Kiian taksiin, sai Heli tilaisuuden soittaa Kiialle ja pari tapasi uudestaan. Kiia ja Heli päätyivät onnistuneille treffeille ja päättivät tavata heti seuraavana päivänä uudestaan. Taidenäyttelyssä Kiia sai mystisen puhelun Hannele-nimiseltä naiselta, jota Heli luuli Kiian naisystäväksi — seuraavana päivänä Helille selvisi Hannelen olevan Kiian Anniina-tyttären lapsenvahti.

Kiia muutti Helin kanssa Vaasaan. Kiia ja Heli menivät myöhemmin kihloihin ja Heli onkin sanonut että Kiian tytär Anniina on hänelle kuin oma lapsi.

Miikka Tuominen , on Katri Sievisen kihlattu ja avopuoliso. Katri tapasi Johanin muutettuaan Vaasaan. Johan tuli Katrin kanssa Severi Sievisen ristiäisiin. Tuomo Juhani Tervajoki [23] es. Ville Seivo , , , on Heinolasta kotoisin oleva poliisi. Tuomo on kihloissa Elina Taalasmaan kanssa ja heillä on yhteinen poika, Onni. Ennen kihlaustaan Elinan kanssa Tuomo petti naimisissa ollessaan vaimoaan Salla Mattilaa ensin Elinan kanssa ja sittemmin Emma Ilolan kanssa. Tuomo työskentelee poliisiammattikorkeakoulussa opettajana ja asuu yhdessä Elinan kanssa Göteborgissa.

Petri Liski , — on Martti Viljasen poika. Hänellä oli suhde Elina Taalasmaan kanssa, kunnes selvisi, että Martti on Elinan isä ja täten Juha on Elinan velipuoli. Martti Aulis Viljanen [24] Jean-Paul Kaijanen , , oli Seppo Taalasmaan parhaimpia ystäviä. Martilla oli myös säätöä Pamela Johanssonin kanssa. Kerran Martti lainasi Ismo Laitelalle haulikon. Martin kuoltua paljastui hänen testamentanneen Sepolle omistamansa antiikkiesineet.

Tutkiessaan tavaroita Seppo löysi Ullan kirjoittaman kirjeen, josta paljastui Ullan ja Martin vuosien takainen suhde, josta oli syntynyt Elina Taalasmaa. Martin äiti Selma kertoi myöhemmin Sepolle Ullan ja Martin olleen kihloissa jo ennen kuin Ulla oli edes tavannut Sepon.

Elinan saadessa tietää totuuden oikeastaan isästään, hän tutustui Selmaan Ullan ja Sepon vastustuksesta huolimatta. Heistä tuli keskenään hyvinkin läheisiä, vaikka ensin Elina olikin epäluuloinen Selmaa kohtaan saatuaan tietää tämän tarkkailleen Elinan elämää lapsuudesta lähtien.

Pian heidän tutustumisensa jälkeen Selma kuitenkin kuoli sydänkohtaukseen hänen ja Ullan riidan seurauksena. Eemeli Tikka [25] es. Teemu Kataja, opiskeli samassa Päivölän opiston matematiikkalukiossa, Valkeakoskella , Niko Vainion kanssa.

Hänestä tuli Nikon huonekaveri siellä. Eemeli on samaisessa matematiikkalukiossa opiskelleen Essin kaksoisveli. Essi Tikka [25] es. Salla Valkonen, opiskeli samassa Päivölän opiston matematiikkalukiossa, Valkeakoskella , Niko Vainion kanssa. Essi on samaisessa matematiikkalukiossa opiskelleen Eemelin kaksois-sisar. Elsa Akuliina Toivio o. Saara Pakkasvirta , on edesmennyt Suojärveltä kotoisin ollut leskeksi jäänyt vanha kauppias.

Hän oli perustanut aikoinaan yhdessä miehensä Oivan kanssa Elsan kulma -kaupan aivan Pihlajakadun läheisyyteen. Elsa tutustui Ismo Laitelaan , kun tämä tuli huoltamaan Elsan rikkinäistä kylmäkaappia. Myöhemmin Elsa ja Ismo ystävystyivät, ja Ismo auttoi Elsaa kaupan pitämisessä. Heidän piti yhdessä lähteä tutustumaan Elsan kotikulmille Karjalaan, mutta Elsa ehti menehtyä sepelvaltimotaudin aiheuttamaan sydänkohtaukseen, ennen kuin he pääsivät lähtemään.

Elsan tytär Liisa Toivio on nunnana luostarissa ja poika Pekka on kuollut jo aiemmin. Elsa testamenttasi Ismolle koko omaisuutensa. Eeva Vauhkonen on edesmenneen Elsa Toivion tytär.

Liisa on nunnana eräässä luostarissa. Liisa Salo esitti pitkään olevansa Liisa Toivio ja yritti huijata Elsan perintörahat. Liisa Salon juonittelut paljastuivat Ismolle ja Sepolle, kun he lähtivat seuraamaan häntä. Luostariin saapunut Salo toimitti Toiviolle perintörahat, minkä Ismo ja Seppo näkivät. Satu Pikkusaari, on lastenkodissa asunut edesmenneen Elsa Toivion pojantytär. Sirun Arja-äiti alkoholisoitui Sirun ollessa pieni, minkä vuoksi tyttö joutui lastenkotiin. Siru ei ole koskaan tavannut isäänsä Pekka Toiviota, joka kuoli jo ennen tyttärensä syntymää.

Lastenkodista karannut Siru piileskeli aluksi Taalasmailla Talen huoneessa, mutta päätti kuitenkin muuttaa pois, sillä kuvitteli olevansa vain tiellä Taalasmailla. Tale kuitenkin sai suostuteltua Sirun asumaan salaa Isabella Holmin asunnossa.

Kun totuus Liisasta paljastui, Ismo ja Liisa menettivät tytön huoltajuuden ja Siru joutui muuttamaan pois Ismon ja Liisan luota. Sirulle löytyi uusi sijaiskoti Kyyjärveltä. Hän asuu Lempäälässä miehensä Iiron kanssa, josta he saapuivat Jennin häihin. Hän asuu Lempäälässä vaimonsa Birgitan kanssa, josta he saapuivat Jennin häihin.

Joni Leponiemi , , , , on Toni Veijalaisen veli. Toni joutui usein huolehtimaan Petristä tämän vaikean kehitysvamman takia, joka johtui siitä kun Toni leikki aseella lapsena ja ampui Petriä. Eeva ja Ulla tappelivat Barbaarissa. Myöhemmin Seppo leppyi ja palasi takaisin Ullan luo. Myöhemmin Eeva nähtiin Jennin ja Tonin häissä vuonna Teemu Lehtilä , — on Aaron identtinen kaksoisveli. Eero on kärsinyt koko ikänsä veljensä häiriintyneestä persoonasta.

Vuonna nuorta Eeroa näytteli Ville Kemppainen. Ulkonäöltään Eero oli identtinen kaksoisveljensä Aaron kanssa, mutta luonteiltaan he olivat kuin yö ja päivä. Eero oli luonteeltaan kiltti, herkkä ja huomaavainen. Hän onnistui säilyttämään myönteisen elämänasenteen ja uskonsa hyvään siitä huolimatta, että oli nuoruudessaan ollut kaksoisveljensä manipuloinnin kohteena koko ajan. Eerolla oli sarjaan tullessaan änkytystä , mutta päästyään Aaron manipuloinnista pois hän sai enemmän itseluottamusta.

Änkytyksen johdosta Aaro kutsui veljeä loukkaavalla nimellä "Sönkkö". Eeron mukaan hän oli nuorempana hyvä erilaisissa peleissä ja mainitsi bravuurikseen nurkkajussin. Viimeisinä aikoinaan Eerolla kuitenkin ilmeni skitsofrenian oireita ja hän näki näkyjä kuolleeksi luullusta Aaro-veljestään. Eero oli ammatiltaan lähihoitaja ja työskenteli vanhainkodissa, jossa myös sarjassa nähty Olavi Kanerva oli hoidettavana. Eero toimi myös keväällä Seppo Taalasmaan kampanjapäällikkönä, kun Seppo yritti päästä eduskuntaan Totuus-puolueen ehdokkaana.

Eero tapasi Laura Kivirannan narsistien vertaistukiryhmän kokouksessa ja kun selvisi, ettei hän todellakaan ollut kaksoisveljensä Aaro, löysi hän Lauran kanssa paljon yhteistä puhuttavaa ja he jakoivat kokemuksiaan Aarosta. Laura olisi halunnut syventää suhdetta, mutta Eero seurusteli tolloin Jennin kanssa ja suhde pysyi vain ystävyytenä. Suhde Jenni Vainioon sai alkunsa, kun Eero auttoi häntä korjauspuuhissa Kentaurissa. Myöhemmin he tapailivat ja kävivät sienimetsällä, jossa he myös ensi kertaa suutelivat ja siitä suhde alkoi kehittyä.

Aaron kuoltua suhde Jennin kanssa jatkui. Eerolla oli välillä yhden illan juttu ja lyhyt suhde Isabella Holmin kanssa. Eero rakastui Paula Lepistöön mökillä, kun hän oli pelastanut tämän kuoleman kielistä. Aluksi rakkaus oli vain yksipuolista, sillä Paula rakasti edelleen aviomiestään Lassea , mutta selvittyä että Lasse oli pettänyt Paulaa Tanja Jääskeläisen kanssa, alkoivat Paulan tunteet Eeron suuntaan lämmetä. Myöhemmin Paula alkoi odottaa lasta Eerolle. Lapsi sai nimekseen Severi , mutta hän syntyi kuitenkin vasta Eeron kuoleman jälkeen.

Eero seurusteli vakavissaan Paulan kanssa ja heille oli tulossa yhteinen lapsi. Eerossa alkoi kuitenkin ilmetä mielenterveysongelmien merkkejä ensimmäisiä kertoja silloin, kun hän kuvitteli näkevänsä kuolleeksi luullun kaksoisveljensä Aaron. Eero halusi suojella Paulaa ja lastaan Aarolta piilottamalla heidät vuokraamansa puuverstaan lattialankkujen alle. Lasse Sievinen pelasti Paulan, mutta Eero kuoli Kentaurin räjähdyksen aiheuttamiin vammoihin.

Riitta Elstelä , — on Aaron ja edesmenneen Eeron äiti. Hän tuli sarjaan vuonna Joonatan Sievisen sosiaalityöntekijänä.

Kun Anni tutustui Sievisten perheeseen lähemmin, katsojille paljastui Annin olevan Aaron ja Eeron äiti. Anni joutui vankilaan syksyllä Aaron ja Eeron isä es. Teemu Lehtilä , esiintyi hetken aikaa Eeron takaumissa. Kaksoisveljesten isän myöhemmistä vaiheista ei ole tietoa.

Linda Pauliina Eerikäinen aiemmin etunimenä Jenna [26] , es. Monika Lindeman , — on poliisi, joka tuli alun perin sarjaan tutkimaan Heikki Pohjosen murhaa. Linda on ottanut poliisinuransa aikana lahjuksia ainakin kolmesti: Camilla Mustavaara lahjoi Lindaa lopettamaan Monica Mustavaaran osuuden selvittelyn Heikki Pohjosen murhatapauksessa, toisella kerralla Helena Kuula maksoi Lindalle Aki Nikkisen vapauttamisesta väärennetyn rahan levittämisen syytteistä.

Viimeisimpänä Linda otti lahjuksi vastaan selvittäessään Alissa Nikkisen osuutta Monetanum-veronkiertoyritykseen. Linda alkoi seurustelemaan Kari Taalasmaan kanssa, vaikka suhde onkin ehtinyt takkuilla jo useampaan otteeseen. Ja etenkin silloin, kun Karin äiti, Ulla Taalasmaa on puuttunut heidän asioihinsa.

Keväällä kävi ilmi, että Linda on Anton ja Viola Heleniuksen isosisko. Marraskuussa kuitenkin paljastui, että Linda ei sittenkään ole Violan sisko vaan biologinen äiti. Violan isä on Lindan nuoruuden rakkaus Pauli, joka teki itsemurhan, johon Lindan isä Aaro Vaalanne oli osallinen. Kun Kari ja Linda olivat menossa naimisiin tammikuussa kirkossa paljastui, että Lindan isä on häissä pappina toiminut Aaro ja tapaus keskeytti häät ennen kuin pari ehti sanoa "tahdon".

Samaan aikaan Lindalle selvisi, että hänen serkkunsa on Eeron poika Severi Sievinen. Lindan äitiys paljastui Violalle maaliskuussa Kari kosi Lindaa uudelleen maaliskuun lopulla ja Linda suostui. Päätösjaksossa Linda meni hakemaan Karia töistä Taalasbiililtä, mutta näkikin verilammikossa makaavan ruumiin. Syyskauden avausjaksossa selvisi ruumiin olleen Lindan veljen Antonin, kun Linda oli hautajaisten seurauksena Antonin haudalla ja Kari tuli hänen vierelleen tukemaan Lindaa surun hetkellä.

Syyskuussa Kari ja Linda erosivat, mutta molemmilla heistä on yhä tunteita toisiaan kohtaan. Aaro lähetti Lindalle "Karin" allekirjoittamat avioerohakemuspaperit, jotka hän oli oikeasti itse allekirjoittanut, saadaakseen Karin vihdoin pois kuvioista. Joulukuussa Linda päätti hakea apua parisuhdeongelmiinsa sekä vaikeaan isä-tytärsuhteeseensa. Terapeuttina toimi Aaron tuttu, jonka Aaro kiristi kehottamaan Lindaa antamaan anteeksi isälleen.

Myöhemmin Linda kuitenkin päätti mennä terapiaan myös Karin kanssa ja siellä selvisi, ettei Karilla ollut hajuakaan eroprosessista. Lyhyen selvittelyn jälkeen Kari sanoi Lindalle uskovansa Aaron olevan kaiken takana. Linda ei aluksi uskonut sitä, mutta aluettuaan epäillä todella Aaron mahdollista touhuamista avioeroprosessin takana, Aaro lavasti tulleensa Karin pahoinpitelemäksi.

Kari joutui vankilaan, mutta pääsi pois Monica Mustavaaran avulla. Myöhemmin hän sai vielä yhden mahdollisuuden kuunnella totuutta ja Kari kertoi, ettei ollut pahoinpidellyt Aaroa. Tämän seurauksena Linda päätti vihdoin selvittää Antonin kuoleman taustat poliisiasemalla. Kun Linda sai melkein tietää Antonin kuoleman silminnäkijästä, joka näki Aaron Antonin kuolinpäivänä korjaamolla, Aaro soitti poliisille ja kertoi tälle Lindan ottamista lahjuksista. Tämän seurauksena Linda menetti työnsä ja joutui vankilaan.

Hän hyvästeli Violan ja Aaron, jonka jälkeen hänet toimitettiin Vantaan vankilaan. Anton Matias Helenius Janne Saarinen , — saapui sarjaan Jiri Viitamäen asunnon uutena vuokralaisena.

Anton seurusteli ja myöhemmin myös asui Iida Mustosen kanssa, josta Iidan ex-poikaystävä Janne Haukkala oli mustasukkainen. Anton flirttaili Eva Tammiselle, mutta suhde ei edennyt sen pidemmälle.

Antonilla on isosiskopuoli Linda Eerikäinen sekä siskontyttö Viola Helenius. Keväällä selvisi, että Anton on aiemmin sekaantunut huumeisiin ja onnistunut vieroittumaan niistä. Kun Iida jäi koukkuun Antonilta saaduista huumeista ja vaipui koomaan, josta myöhemmin heräsi, myös Anton alkoi käyttämään huumeita. Saadakseen rahaa huumeisiin, hän myi kaikki huonekalut kämpästään, mistä Jiri suuttui ja purki vuokrasopimuksen.

Anton oli myös pitkään poissa töistä Amandassa sekoilujensa takia ja sai potkut. Hän ei osannut arvata, että ihmiskauppiaat etsivät nuoria tyttöjä uhreikseen soittelemalla sattumanvaraisiin puhelinnumeroihin. Lopulta Depika sopi miehen kanssa tapaamisen Kathmanduun. Mies kertoi matkustavansa jo samana iltana siskonsa luokse Delhiin ja houkutteli tytön mukaansa. Intian rajalla kukaan ei kysynyt, miksi teinityttö matkusti aikuisen miehen seurassa ulkomaille.

Ihmiskauppiaat hyödyntävät rajan löyhää valvontaa. Delhissä Raj vei Depikan myöhemmin bordelliksi paljastuneeseen paikkaan, jonka työntekijät olivat enimmäkseen nuoria nepalilaisia.

Mies jätti hänet sinne vanhemman naisen luokse ja sen jälkeen katosi paikalta. Ihmiskaupan uhrien määrästä on vaikea saada tarkkoja lukuja, mutta Nepalista arvioidaan vuosittain vietävän Intiaan 5 — 10 lasta ja naista pakkotyöhön ja seksiorjiksi.

Heistä lähes 40 prosenttia on alaikäisiä lapsia. Viimekeväinen valtava maanjäristys kasvatti Nepalin sisäistä ja sieltä naapurimaihin ja Persianlahdelle asti ulottuvaa lapsikauppaa.

Ihmiskauppiaiden tiedetään kiertäneen järistystuhojen keskellä ja esiintyneen hyväntekijöinä, jotka ovat luvanneet perheille viedä lapset kurjuudesta sisäoppilaitoksiin. Todellisuudessa lapset on myyty eteenpäin pakko- ja seksityöhön erityisesti Intiaan.

Lapsikauppariskin kasvun takia UNICEF tehosti yhteistyötään Nepalin ja Intian rajaviranomaisten ja ihmiskauppaa vastaan taistelevien kansalaisjärjestöjen kanssa. Ainakin lapsen matka Nepalista Intiaan on onnistuttu pysäyttämään.

Depikan tarinalla on onnellinen päätös. Bordellin toiminta loppui poliisin ratsiaan kuukausi myöhemmin. Depika pääsi takaisin Nepaliin, kun hänet kansalaisjärjestön avulla tunnistettiin samaksi tytöksi, joka oli ilmoitettu kadonneeksi kotikylässään.

Lisävaatteet ovat kipeästi tarpeen, sillä kylmänä talvipäivänä Musalla on pelkät sandaalit jalassaan. Vasemmassa kuvassa Musa keskellä jonottaa sandaaleissaan talvivaatepakettia perheelleen. Oikeanpuoleisessa kuvassa Musa äärimmäisenä oikealle sisarustensa Isan, 8, ja Dunyan, 13, kanssa uusissa talvivaatteissaan. Talven asetuttua pohjoiseen Irakiin kylmät tuulet ja jatkuvat sateet ovat pahentaneet pakolaisleirien ennestäänkin vaikeita oloja.

Irakissa on lähes 3,2 miljoonaa maansisäistä pakolaista. Heillä on ollut suuria vaikeuksia selvitä jäätävistä lämpötiloista, sillä jatkuva konflikti on tyhjentänyt ihmisten säästöt ja heikentänyt terveyspalveluita. Puolet Irakin maansisäisistä pakolaisista on lapsia, jotka ovat erityisessä vaarassa sairastua ja pahimmillaan menehtyä olojen heiketessä. Paketti sisälsi kengät, talvitakin, housut, huivin, käsineet ja hatun perheen jokaiselle lapselle.

Raskaana oleville äideille jaettiin vauvanvaatepaketteja. Kotona Musa auttaa nuorempaa veljeään Isaa kokeilemaan uutta takkiaan. Musa kävelee takaisin leiriin perheensä luo vaatelaatikon kanssa. Hän on asunut Baharkassa siitä lähtien, kun perhe pakeni Mosulista elokuussa Leirissä asuu noin 4 ihmistä. Musa haluaa suojella sisaruksiaan, jotka kumpikin ovat kuuroja ja tarvitsevat erityistä huolenpitoa. Musan sisko Dunya on innoissaan avatessaan talvikenkälaatikkoa.

Tavoitteena on toimittaa lapselle ja raskaana olevalle naiselle lämpimiä vaatteita, huopia ja lämmittimiä. Tyttö iloitsee talvivaatepaketistaan Baharkan leirissä. Vietit aikaa lasten kanssa Libanonin pakolaisleirillä. Mitä matkasta jäi päällimmäisenä mieleen? Tapaamieni lasten ilo pienistäkin asioista vaikutti minuun syvästi.

Koin monta sykähdyttävää hetkeä, jotka eivät vertaudu mihinkään ja missään aiemmin kokemaani. Tapaamieni lasten lisäksi erityisesti mieleeni jäi poika lasten "toimittajakoulussa". Hän oli tehnyt minulle laulun, jonka hän esitti kauniilla mollisointuisella arabialaisella melodialla. Se kertoi hänen ikävästään äitiinsä, isäänsä ja Syyriaan.

Mitä he tekevät auttaakseen leirin asukkaita? Oli mahtavaa nähdä miten pyyteettömällä ja nöyrällä asenteella UNICEF Libanonin työntekijät uurastivat ja kouluttivat lapsia, pitivät huolta heidän terveydestään ja tarjosivat psykososiaalista tukea. Myös perheitä pidetään mukana tässä, koska vain siten lasten paras voidaan ottaa huomioon.

Monelle tapaamalleni työntekijälle tämä ei ole ns. Harppaukset teknologiassa vaativat yrityksiä miettimään uudelleen vastuutaan ihmisoikeuksien ja lasten oikeuksien toteutumisesta. Tutkimuslaitos Sitra laatii vuosittain megatrendilistauksen eli näkemyksensä maailmanlaajuisten muutosilmiöiden suunnasta. Teknologian kiihtyvä kehitys on yksi Sitran tunnistamista trendeistä.

Se haastaa myös yritysten vastuullisuustyön. Tällä hetkellä suomalaiset yritykset törmäävät ihmisoikeushaasteisiin ennen kaikkea köyhissä maissa toimiessaan. Ongelmia ilmenee etenkin työoloissa alihankkijoiden tehtailla ja tehtaiden vaikutuksissa niiden lähiympäristön ihmisiin.

Haasteet kuitenkin muuttuvat, kun tuotannon digitalisaatio kiihtyy. Kun koneet ja järjestelmät toimivat yhä automaattisemmin, ihmistyön tarve tehtaissa vähenee. Toinen teknologian trendi on virtualisaatio.

Se tarkoittaa teknologiaa, joka mahdollistaa todellisuuden simuloimisen koneellisesti. Teknologinen kehitys ei poista yritysten vastuullisuustyön tarvetta, vaan lasten oikeuksien huomioiminen on jatkossakin tärkeää.

Lapset eivät useinkaan ole asemassa, jossa he ymmärtäisivät tai pystyisivät turvaamaan oikeuksiaan esimerkiksi virtuaalisessa ympäristössä. Jo nykyisissä nettiperustaisissa joukkoalustoissa on ilmennyt monia haasteita lasten oikeuksien suhteen: Nämä haasteet voivat muuttua entistä kiperämmiksi joukkoalustojen kehittyessä virtuaalimaailmassa.

Yritykset saattavat myös joutua vastaamaan aivan uudenlaisiin kysymyksiin: Miten yritykset huomioivat ihmisoikeudet siinä tapauksessa, että syntymättömien lasten geenimuuntelusta tulee mahdollista?

Hurjimmissa ajatuksissa uusia eettisiä haasteita asettaa ihmisen ja koneen yhdistäminen. Teknologian kehitys on nopeampaa kuin koskaan ja yllä mainitut uudet teknologiat voivat olla käytössä ennemmin kuin uskommekaan. Mikään muu toimija - päättäjät, viranomaiset tai kansalaisyhteiskunta — ei pysy uutta teknologiaa kehittävien yritysten tahdissa. Tämä asettaa entistä suuremman vastuun yritysten omille harteille. Teknologiayritysten tulisi uusia tuotteita ja palveluita kehittäessään miettiä niiden kaikkia mahdollisia vaikutuksia esimerkiksi lasten oikeuksiin.

Toistaiseksi epäkohdat nousevat valitettavan usein esille vasta, kun jotain ikävää on tapahtunut ja media tarttuu asiaan. Siksi pitäisi miettiä jo nyt, miten saamme vastuullisuuskysymysten pohdinnan kiinteäksi osaksi uusien teknologioiden ja konseptien kehittämistä. Monet kehitettävät teknologiat tuovat valtavasti uusia mahdollisuuksia hyvinvoinnin edistämiseksi. Samalla ne tuovat mukanaan uudenlaisia haasteita. Onko vain science fictionia pohtia, pyyhkiikö keinoäly ihmislajin pois jonain päivänä?

Tämä saattaa vielä vuonna kuulostaa liialliselta Terminator-elokuvien katselulta. On kuitenkin syytä kysyä, kenelle ovat vastuussa yritykset, jotka kehittävät ihmisoikeuksien ja etiikan kannalta haastavaa teknologiaa.

Ehkä meidän olisi syytä luoda yhteiset pelisäännöt ja toimintaperiaatteet uusia teknologioita hyödyntäville yrityksille. Tulevaisuuden tutkija Gerd Leonhard on ehdottanut digitaalisen etiikan sopimusta, joka tulevaisuudessa voisi olla yhtä tärkeä kuin esimerkiksi kansainväliset ydinaseiden käyttöä koskevat sopimukset.

Hän ehdottaa sopimukseen muun muassa, että ihmistä ja teknologiaa ei saa yhdistää perustavalla tavalla eikä uusien olentojen tuottamista geenimanipuloinnilla tule sallia. Toivottavasti tällaisen sopimuksen tarpeesta alkavat puhua muutkin kuin tulevaisuuden tutkijat. Etsi Toggle navigation Valikko. Onko Roosa oikeasti invalidi? Jos ei niin aivan mahtavaa näyttelemistä. Moka pihljasadussa Tänpäivän jakson ihan alussa Aki sanoi tai huusi Karille. Pihlajasatu Minkä ensivaikutelman saitte? Aion ehdottomasti katsoa kaikki jaksot: Kyllä olen ajatellut,että se on ihan oikeesti invalidi En ikinä muista kattoo lopputekstejä Oliko hänen oikea nimensä Sanna Sepponen??

Sanna Sepponen ei ole invalidi invalidi istuu pyörätuolissa , mutta kehitysvammainen kylläkin. Hänellä on siis Downin syndrooma, kuten roolihahmollaan Roosallakin. Senhän näkee jo ulkonäöstä.

löydä ystävä salatut elämät roosa

Löydä ystävä salatut elämät roosa -

Taneli opiskeli Helsingin yliopistossa viestintää työskennellen sivutoimisesti ensin Talotaikureissa ja sen jälkeen Kentaurissa. Tämä palaute menee suoraan uutistoimitukselle. Hän tunsi Kallen valekuoleman tehneen äidin Kristiina Pohjosenjoka asui tällöin myös Hämeenlinnassa. Noora kuitenkin kertoi Juulialle asiasta tämän kuultua vanhempien riidan ja vihjailun adoptoidusta lapsesta. Äsken söimme yhdessä, Sepponen kertoo.

Kari oli nimittäin lähtenyt Siljan kanssa motelliin. Silja yritti saada Karia sänkyyn, mutta Kari ymmärsi, että meneminen Siljan kanssa sänkyyn olisi väärin. Kari jätti Siljan linja-autoasemalle ja lähti joksikin aikaa pois Pihlajakadulta. Seuraavaksi Silja ystävystyi mielisairaan Tommi Tiihosen kanssa. Tommi oli kuolleen filmitähden Tyyne Puustisen eli Rebecca Liekan suuri fani ja hän etsi tätä Pihlajakadulta.

Tyyne oli kuitenkin tällöin jo kuollut. Saatuaan selville, että Aki Nikkinen oli osaksi syyllinen Puustisen kuolemaan, Tommi yritti saada ihmisiä ymmärtämään Akin olevan murhaaja. Tommi valoi itsensä bensiinillä ja uhkasi sytyttää itsensä tuleen. Aki kuitenkin esti tämän ja Tommi tajusi silloin, että Aki ei ole täysin paha.

Tommi joutui ensin sairaalaan ja sitten mielisairaalaan, josta hän lähetti vielä muutamia kirjeitä Siljalle. Silja ihastui hetkellisesti Kalleen. Tämän jälkeen hän seurusteli valokuvaaja Atte Tenolan kanssa, mutta kun heillä menivät sukset ristiin Silja varasti Atelta huumeita ja alkoi myydä niitä tuttavilleen. Jukka ei pitänyt Aten ja Siljan välisestä suhteesta, joten halusi Aten pois kuvioista ja järjesti tälle töitä Turusta.

Ei mennyt kovin kauan ja Silja lähti vaihto-oppilaaksi Utahiin, Yhdysvaltoihin. Ennen lähtöään Silja sai selville Aleksin ja Hannan suhteen, mutta ei kuitenkaan paljastanut näitä Jukalle. Silja tuli Aleksin ja Hannan lapsen Sofian sylikummiksi. Silja oli ristiäisissä vähällä paljastaa Aleksin isyyden, muttei tehnyt sitä. Tuolloin ei tiedetty, kuka Sofian isä oli. Utahissa Silja rakastui vaihtariveljeensä Mattiin, he menivät naimisiin ja Silja muutti sukunimensä Hickleyksi.

Parilla on kaksi lasta. Silja palasi Suomeen aivokasvaimeen kuolleen Miian hautajaisiin, mutta lähti pian takaisin perheensä luokse Utahiin ja yritti pyytää surun murtamaa veljeään Sakua mukaansa, mutta Saku ei halunnut lähteä. Miia Maaranen, on Aleksi Salinin avovaimo. Susanna Mikkonen , —, nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran, kun tämä yritti saada Ismo Laitelan Elsa Toiviolta perimät rahat itselleen. Liisa kuitenkin rakastui Ismoon ja tunnusti juonensa.

Ismon antaessa anteeksi Liisa muutti tämän luokse asumaan. Pian yhteenmuuton jälkeen Liisa paljasti ystävälleen Isabella Holmille , ettei oikeasti ole mitään sukua Elsa Toiviolle, muttei ollut aikeissa kertoa oikeaa henkilöllisyyttään Ismolle. Tämäkin valhe paljastui Ismolle, kun tämä kohtasi luostarissa oikean Liisa Toivion.

Ismo suuttui Liisalle ja lähetti tämän vankilaan. Vapauduttuaan Liisa palasi tapaamaan Ismoa ja pian kaksikko sai sovittua riitansa. Liisa muutti takaisin Ismon luokse. Ismo väitti Liisalle rakastavansa tätä vaikka todellisuudessa hän suunnitteli Antin kanssa peiteoperaatiota, jonka tarkoituksena oli toimittaa Liisa vankilaan tämän osallisuudesta pankkiryöstöön.

Ismo ja Antti halusivat saada tietoa Liisan ex-miehestä Mikaelista , josta Liisa ei halunnut puhua. Peiteoperaatio alkoi pitkän ajan päästä tuottaa tulosta, kun Mikael soitti Liisalle. Mikaelin luultiin palanneen ryöstösaaliin takia, mutta pian hän paljasti rakastavansa edelleen Liisaa. Mikaelin suunnitelma epäonnistui Liisan huijatessa Mikaelia poliisien kanssa ja Mikael päätyi takaisin vankilaan.

Liisa joutui kuitenkin vastuuseen osallisuudestaan ryöstöön, mutta selvisi ehdollisella vankeudella ja suorittamalla yhdyskuntapalvelua läheisessä sairaalassa. Ismon jätettyä Liisan alttarille salatakseen tältä syöpänsä Liisa päätyi yhteen Lasse Sievisen kanssa. Liisan tajuttua totuuden Ismon sairaudesta ja Lassen osuudesta salailujuoneen nainen päätyi kostoksi ryöstämään yhdessä Joonataniin pettyneen Cindyn kanssa Joonatanin rahat ja poistui maasta ryöstösaaliineen.

He aloittivat uudestaan suhteen, mutta Liisa muutti pian takaisin Italiaan , koska he halusivat elämältään ihan eri asioita. Mikael istui vankilassa Sergei Kuulan sellitoverina. Mikael näki Ismon ensi kertaa R-kioskilla vapauduttuaan.

Ismolle Mikael esittäytyi Simona ja he ystävystyivät. Lopulta Ismolle selvisi Simon todellinen henkilöllisyys ja hän lähti kohtaamaan Mikaelin pesäpallomailan kanssa.

Liisa löysi kotoa Ismon kirjeen ja lähti etsimään tätä, tuloksetta. Myöhemmin paljastui, että Mikael oli kaapannut ja mukiloinut Ismon ja sitonut hänet tuoliin kiinni. Mikael ja Liisa olivat aikoinaan tehneet yhdessä pankkiryöstön ja vankilaan jouduttuaan Mikael oli antanut pankin tallelokeroon käyvät avaimet säilytetteväksi Liisalle sekä Joonatan Sieviselle.

Myöhemmin Liisalle ja Joonatanille selvisi, että tallelokero olikin tyhjä. Mikael oli itse tyhjentänyt tallelokeron, mutta ei kertonut siitä Liisalle ja Joonatanille, vaan väitti näiden tyhjentäneen lokeron yhdessä. Rahojen lisäksi Mikael halusi itselleen myös Liisan, mutta onnellisessa parisuhteessa Ismo Laitelan kanssa elävä Liisa ei halunnut Mikaelia enää takaisin. Ismon ollessa panttivankina Liisa joutui myymään Ismon kioskin saadakseen rahaa.

Liisa kuvitteli, että tuomalla Mikaelille tallelokerossa ollutta rahasummaa vastaavan summan, tämä jättäisi hänet rauhaan. Tilanne mökillä kiristyi ja Joonatanin tuoma hirvikivääri laukesi. Luoti osui Joonatania reiteen ja Mikael onnistui pääsemään karkuun.

Myöhemmin Liisa kehitti juonen, jossa uskotteli Mikaelille aina rakastaneensa tätä ja että rakkaus Ismoon oli vain näyteltyä. Kadulla poliisit nappasivat Mikaelin ja Liisan juoni selvisi myös hänelle. Mikael joutui takaisin vankilaan. Keväällä Mikael karkasi vankilasta. Sami Kosonen oli soluttautunut Mikaelin jengiin peitetehtävän merkeissä ja järjesti Kalle Laitelan kanssa kidnappausjuonen sekä sai Kallen leikkimään uhria, että Mikael saataisi houkuteltua ansaan.

Lopulta Linda Eerikäinen sai Mikaelin taas kiinni. Jasmine Nystén , on Mikael ja Liisa Salon tytär. Helena Kuula palkkasi hänet majatalo Amandaan uudeksi työntekijäksi yhdessä Jiri Viitamäen kanssa. Molemmat kyllästyivät Amandan nihkeään ilmapiiriin ja vaihtoivat työpaikkaansa läheiseen nuorisokahvilaan dAmDaMiin. Venla oli ihastunut Jiriin, mutta ei kyennyt kertomaan sitä hänelle. Venlan äidin Liisan ilmestyttyä maisemiin, kehotti tämä unohtamaan Jirin, joka ei osannut arvostaa Venlaa.

Venla päättikin vaihtaa maisemaa ja muutti Toscanaan. Leon paljastuessa homoseksuaaliksi Joonatan joutui koulukiusatuksi kotikaupungissaan Nurmeksessa ja muutti Pihlajakadulle.

Syksyllä Leo kävi hoitamassa Helsingissäkin kiusatun Joonatanin koulusotkuja. Keväällä paljastui Leon kuolleen sydänkohtaukseen. Leon ex-vaimo Riitta Sievinen ja Leon miesystävä Hannu Saari tulivat Helsinkiin kertomaan tapahtuneesta ja hautajaisia vietettiin muutamaa päivää myöhemmin Nurmeksessa. Hautajaiset järjestettiin muutama päivä myöhemmin Nurmeksessa. Mira Taussi, on Joonatan ja Jere Sievisen sisko. Satu osallistui isänsä Leo Sievisen hautajaisiin.

Hannu saapui Pihlajakadulle yhdessä Leon ex-vaimon Riitan kanssa kertomaan Leon kuolleen sydänkohtaukseen vuonna Armi on ammatiltaan lääkäri. Armi ilmestyi Pihlajakadulle Jirin pudotessa parvekkeelta ja halvaannuttua vasemmalta puoleltaan.

Jirin kotiuduttua ja pojan haukuttua äitinsä Armi palasi takaisin kotiin ja samalla poistui sarjasta. Armi ja Lasse ovat aikoinaan seurustelleet, mutta suhde päättyi Lassen rakastuttua Paulaan. Seurusteltuaan Paulan kanssa Lassella ja Armilla oli yhden yön juttu, josta sai alkunsa Jiri. Lasse sai tietää Jirin olevan hänen poikansa vasta Armin saavuttua Pihlajakadulle. Jirille tämä selvisi jo kevään päätösjaksossa, kun hän vaihtoi Severin sylkinäytteen omaansa Lassen isyystestikokeita varten, vain näpäyttääkseen Lassea.

Outi Condit , on ammatiltaan taksikuski , joka tutustui ja ihastui Heli Sieviseen kuljettaessaan tätä taksilla kotiin. Helin unohtaessa sateenvarjonsa Kiian taksiin, sai Heli tilaisuuden soittaa Kiialle ja pari tapasi uudestaan.

Kiia ja Heli päätyivät onnistuneille treffeille ja päättivät tavata heti seuraavana päivänä uudestaan. Taidenäyttelyssä Kiia sai mystisen puhelun Hannele-nimiseltä naiselta, jota Heli luuli Kiian naisystäväksi — seuraavana päivänä Helille selvisi Hannelen olevan Kiian Anniina-tyttären lapsenvahti. Kiia muutti Helin kanssa Vaasaan. Kiia ja Heli menivät myöhemmin kihloihin ja Heli onkin sanonut että Kiian tytär Anniina on hänelle kuin oma lapsi.

Miikka Tuominen , on Katri Sievisen kihlattu ja avopuoliso. Katri tapasi Johanin muutettuaan Vaasaan. Johan tuli Katrin kanssa Severi Sievisen ristiäisiin. Tuomo Juhani Tervajoki [23] es. Ville Seivo , , , on Heinolasta kotoisin oleva poliisi. Tuomo on kihloissa Elina Taalasmaan kanssa ja heillä on yhteinen poika, Onni. Ennen kihlaustaan Elinan kanssa Tuomo petti naimisissa ollessaan vaimoaan Salla Mattilaa ensin Elinan kanssa ja sittemmin Emma Ilolan kanssa.

Tuomo työskentelee poliisiammattikorkeakoulussa opettajana ja asuu yhdessä Elinan kanssa Göteborgissa. Petri Liski , — on Martti Viljasen poika. Hänellä oli suhde Elina Taalasmaan kanssa, kunnes selvisi, että Martti on Elinan isä ja täten Juha on Elinan velipuoli. Martti Aulis Viljanen [24] Jean-Paul Kaijanen , , oli Seppo Taalasmaan parhaimpia ystäviä. Martilla oli myös säätöä Pamela Johanssonin kanssa.

Kerran Martti lainasi Ismo Laitelalle haulikon. Martin kuoltua paljastui hänen testamentanneen Sepolle omistamansa antiikkiesineet. Tutkiessaan tavaroita Seppo löysi Ullan kirjoittaman kirjeen, josta paljastui Ullan ja Martin vuosien takainen suhde, josta oli syntynyt Elina Taalasmaa. Martin äiti Selma kertoi myöhemmin Sepolle Ullan ja Martin olleen kihloissa jo ennen kuin Ulla oli edes tavannut Sepon.

Elinan saadessa tietää totuuden oikeastaan isästään, hän tutustui Selmaan Ullan ja Sepon vastustuksesta huolimatta. Heistä tuli keskenään hyvinkin läheisiä, vaikka ensin Elina olikin epäluuloinen Selmaa kohtaan saatuaan tietää tämän tarkkailleen Elinan elämää lapsuudesta lähtien.

Pian heidän tutustumisensa jälkeen Selma kuitenkin kuoli sydänkohtaukseen hänen ja Ullan riidan seurauksena. Eemeli Tikka [25] es. Teemu Kataja, opiskeli samassa Päivölän opiston matematiikkalukiossa, Valkeakoskella , Niko Vainion kanssa. Hänestä tuli Nikon huonekaveri siellä. Eemeli on samaisessa matematiikkalukiossa opiskelleen Essin kaksoisveli. Essi Tikka [25] es.

Salla Valkonen, opiskeli samassa Päivölän opiston matematiikkalukiossa, Valkeakoskella , Niko Vainion kanssa.

Essi on samaisessa matematiikkalukiossa opiskelleen Eemelin kaksois-sisar. Elsa Akuliina Toivio o. Saara Pakkasvirta , on edesmennyt Suojärveltä kotoisin ollut leskeksi jäänyt vanha kauppias.

Hän oli perustanut aikoinaan yhdessä miehensä Oivan kanssa Elsan kulma -kaupan aivan Pihlajakadun läheisyyteen. Elsa tutustui Ismo Laitelaan , kun tämä tuli huoltamaan Elsan rikkinäistä kylmäkaappia. Myöhemmin Elsa ja Ismo ystävystyivät, ja Ismo auttoi Elsaa kaupan pitämisessä. Heidän piti yhdessä lähteä tutustumaan Elsan kotikulmille Karjalaan, mutta Elsa ehti menehtyä sepelvaltimotaudin aiheuttamaan sydänkohtaukseen, ennen kuin he pääsivät lähtemään.

Elsan tytär Liisa Toivio on nunnana luostarissa ja poika Pekka on kuollut jo aiemmin. Elsa testamenttasi Ismolle koko omaisuutensa. Eeva Vauhkonen on edesmenneen Elsa Toivion tytär. Liisa on nunnana eräässä luostarissa. Liisa Salo esitti pitkään olevansa Liisa Toivio ja yritti huijata Elsan perintörahat. Liisa Salon juonittelut paljastuivat Ismolle ja Sepolle, kun he lähtivat seuraamaan häntä.

Luostariin saapunut Salo toimitti Toiviolle perintörahat, minkä Ismo ja Seppo näkivät. Satu Pikkusaari, on lastenkodissa asunut edesmenneen Elsa Toivion pojantytär.

Sirun Arja-äiti alkoholisoitui Sirun ollessa pieni, minkä vuoksi tyttö joutui lastenkotiin. Siru ei ole koskaan tavannut isäänsä Pekka Toiviota, joka kuoli jo ennen tyttärensä syntymää. Lastenkodista karannut Siru piileskeli aluksi Taalasmailla Talen huoneessa, mutta päätti kuitenkin muuttaa pois, sillä kuvitteli olevansa vain tiellä Taalasmailla.

Tale kuitenkin sai suostuteltua Sirun asumaan salaa Isabella Holmin asunnossa. Kun totuus Liisasta paljastui, Ismo ja Liisa menettivät tytön huoltajuuden ja Siru joutui muuttamaan pois Ismon ja Liisan luota. Sirulle löytyi uusi sijaiskoti Kyyjärveltä.

Hän asuu Lempäälässä miehensä Iiron kanssa, josta he saapuivat Jennin häihin. Hän asuu Lempäälässä vaimonsa Birgitan kanssa, josta he saapuivat Jennin häihin. Joni Leponiemi , , , , on Toni Veijalaisen veli. Toni joutui usein huolehtimaan Petristä tämän vaikean kehitysvamman takia, joka johtui siitä kun Toni leikki aseella lapsena ja ampui Petriä. Eeva ja Ulla tappelivat Barbaarissa.

Myöhemmin Seppo leppyi ja palasi takaisin Ullan luo. Myöhemmin Eeva nähtiin Jennin ja Tonin häissä vuonna Teemu Lehtilä , — on Aaron identtinen kaksoisveli. Eero on kärsinyt koko ikänsä veljensä häiriintyneestä persoonasta. Vuonna nuorta Eeroa näytteli Ville Kemppainen. Ulkonäöltään Eero oli identtinen kaksoisveljensä Aaron kanssa, mutta luonteiltaan he olivat kuin yö ja päivä. Eero oli luonteeltaan kiltti, herkkä ja huomaavainen.

Hän onnistui säilyttämään myönteisen elämänasenteen ja uskonsa hyvään siitä huolimatta, että oli nuoruudessaan ollut kaksoisveljensä manipuloinnin kohteena koko ajan. Eerolla oli sarjaan tullessaan änkytystä , mutta päästyään Aaron manipuloinnista pois hän sai enemmän itseluottamusta.

Änkytyksen johdosta Aaro kutsui veljeä loukkaavalla nimellä "Sönkkö". Eeron mukaan hän oli nuorempana hyvä erilaisissa peleissä ja mainitsi bravuurikseen nurkkajussin.

Viimeisinä aikoinaan Eerolla kuitenkin ilmeni skitsofrenian oireita ja hän näki näkyjä kuolleeksi luullusta Aaro-veljestään. Eero oli ammatiltaan lähihoitaja ja työskenteli vanhainkodissa, jossa myös sarjassa nähty Olavi Kanerva oli hoidettavana. Eero toimi myös keväällä Seppo Taalasmaan kampanjapäällikkönä, kun Seppo yritti päästä eduskuntaan Totuus-puolueen ehdokkaana. Eero tapasi Laura Kivirannan narsistien vertaistukiryhmän kokouksessa ja kun selvisi, ettei hän todellakaan ollut kaksoisveljensä Aaro, löysi hän Lauran kanssa paljon yhteistä puhuttavaa ja he jakoivat kokemuksiaan Aarosta.

Laura olisi halunnut syventää suhdetta, mutta Eero seurusteli tolloin Jennin kanssa ja suhde pysyi vain ystävyytenä. Suhde Jenni Vainioon sai alkunsa, kun Eero auttoi häntä korjauspuuhissa Kentaurissa. Myöhemmin he tapailivat ja kävivät sienimetsällä, jossa he myös ensi kertaa suutelivat ja siitä suhde alkoi kehittyä.

Aaron kuoltua suhde Jennin kanssa jatkui. Eerolla oli välillä yhden illan juttu ja lyhyt suhde Isabella Holmin kanssa. Eero rakastui Paula Lepistöön mökillä, kun hän oli pelastanut tämän kuoleman kielistä. Aluksi rakkaus oli vain yksipuolista, sillä Paula rakasti edelleen aviomiestään Lassea , mutta selvittyä että Lasse oli pettänyt Paulaa Tanja Jääskeläisen kanssa, alkoivat Paulan tunteet Eeron suuntaan lämmetä. Myöhemmin Paula alkoi odottaa lasta Eerolle.

Lapsi sai nimekseen Severi , mutta hän syntyi kuitenkin vasta Eeron kuoleman jälkeen. Eero seurusteli vakavissaan Paulan kanssa ja heille oli tulossa yhteinen lapsi. Eerossa alkoi kuitenkin ilmetä mielenterveysongelmien merkkejä ensimmäisiä kertoja silloin, kun hän kuvitteli näkevänsä kuolleeksi luullun kaksoisveljensä Aaron. Eero halusi suojella Paulaa ja lastaan Aarolta piilottamalla heidät vuokraamansa puuverstaan lattialankkujen alle.

Lasse Sievinen pelasti Paulan, mutta Eero kuoli Kentaurin räjähdyksen aiheuttamiin vammoihin. Riitta Elstelä , — on Aaron ja edesmenneen Eeron äiti.

Hän tuli sarjaan vuonna Joonatan Sievisen sosiaalityöntekijänä. Kun Anni tutustui Sievisten perheeseen lähemmin, katsojille paljastui Annin olevan Aaron ja Eeron äiti. Anni joutui vankilaan syksyllä Aaron ja Eeron isä es. Teemu Lehtilä , esiintyi hetken aikaa Eeron takaumissa.

Kaksoisveljesten isän myöhemmistä vaiheista ei ole tietoa. Linda Pauliina Eerikäinen aiemmin etunimenä Jenna [26] , es. Monika Lindeman , — on poliisi, joka tuli alun perin sarjaan tutkimaan Heikki Pohjosen murhaa.

Linda on ottanut poliisinuransa aikana lahjuksia ainakin kolmesti: Camilla Mustavaara lahjoi Lindaa lopettamaan Monica Mustavaaran osuuden selvittelyn Heikki Pohjosen murhatapauksessa, toisella kerralla Helena Kuula maksoi Lindalle Aki Nikkisen vapauttamisesta väärennetyn rahan levittämisen syytteistä.

Viimeisimpänä Linda otti lahjuksi vastaan selvittäessään Alissa Nikkisen osuutta Monetanum-veronkiertoyritykseen. Linda alkoi seurustelemaan Kari Taalasmaan kanssa, vaikka suhde onkin ehtinyt takkuilla jo useampaan otteeseen. Ja etenkin silloin, kun Karin äiti, Ulla Taalasmaa on puuttunut heidän asioihinsa.

Keväällä kävi ilmi, että Linda on Anton ja Viola Heleniuksen isosisko. Marraskuussa kuitenkin paljastui, että Linda ei sittenkään ole Violan sisko vaan biologinen äiti. Violan isä on Lindan nuoruuden rakkaus Pauli, joka teki itsemurhan, johon Lindan isä Aaro Vaalanne oli osallinen. Kun Kari ja Linda olivat menossa naimisiin tammikuussa kirkossa paljastui, että Lindan isä on häissä pappina toiminut Aaro ja tapaus keskeytti häät ennen kuin pari ehti sanoa "tahdon".

Samaan aikaan Lindalle selvisi, että hänen serkkunsa on Eeron poika Severi Sievinen. Lindan äitiys paljastui Violalle maaliskuussa Kari kosi Lindaa uudelleen maaliskuun lopulla ja Linda suostui. Päätösjaksossa Linda meni hakemaan Karia töistä Taalasbiililtä, mutta näkikin verilammikossa makaavan ruumiin.

Syyskauden avausjaksossa selvisi ruumiin olleen Lindan veljen Antonin, kun Linda oli hautajaisten seurauksena Antonin haudalla ja Kari tuli hänen vierelleen tukemaan Lindaa surun hetkellä.

Syyskuussa Kari ja Linda erosivat, mutta molemmilla heistä on yhä tunteita toisiaan kohtaan. Aaro lähetti Lindalle "Karin" allekirjoittamat avioerohakemuspaperit, jotka hän oli oikeasti itse allekirjoittanut, saadaakseen Karin vihdoin pois kuvioista. Joulukuussa Linda päätti hakea apua parisuhdeongelmiinsa sekä vaikeaan isä-tytärsuhteeseensa. Terapeuttina toimi Aaron tuttu, jonka Aaro kiristi kehottamaan Lindaa antamaan anteeksi isälleen.

Myöhemmin Linda kuitenkin päätti mennä terapiaan myös Karin kanssa ja siellä selvisi, ettei Karilla ollut hajuakaan eroprosessista. Lyhyen selvittelyn jälkeen Kari sanoi Lindalle uskovansa Aaron olevan kaiken takana. Linda ei aluksi uskonut sitä, mutta aluettuaan epäillä todella Aaron mahdollista touhuamista avioeroprosessin takana, Aaro lavasti tulleensa Karin pahoinpitelemäksi.

Kari joutui vankilaan, mutta pääsi pois Monica Mustavaaran avulla. Myöhemmin hän sai vielä yhden mahdollisuuden kuunnella totuutta ja Kari kertoi, ettei ollut pahoinpidellyt Aaroa. Tämän seurauksena Linda päätti vihdoin selvittää Antonin kuoleman taustat poliisiasemalla. Kun Linda sai melkein tietää Antonin kuoleman silminnäkijästä, joka näki Aaron Antonin kuolinpäivänä korjaamolla, Aaro soitti poliisille ja kertoi tälle Lindan ottamista lahjuksista.

Tämän seurauksena Linda menetti työnsä ja joutui vankilaan. Hän hyvästeli Violan ja Aaron, jonka jälkeen hänet toimitettiin Vantaan vankilaan.

Anton Matias Helenius Janne Saarinen , — saapui sarjaan Jiri Viitamäen asunnon uutena vuokralaisena. Anton seurusteli ja myöhemmin myös asui Iida Mustosen kanssa, josta Iidan ex-poikaystävä Janne Haukkala oli mustasukkainen. Anton flirttaili Eva Tammiselle, mutta suhde ei edennyt sen pidemmälle.

Antonilla on isosiskopuoli Linda Eerikäinen sekä siskontyttö Viola Helenius. Keväällä selvisi, että Anton on aiemmin sekaantunut huumeisiin ja onnistunut vieroittumaan niistä. Kun Iida jäi koukkuun Antonilta saaduista huumeista ja vaipui koomaan, josta myöhemmin heräsi, myös Anton alkoi käyttämään huumeita. Saadakseen rahaa huumeisiin, hän myi kaikki huonekalut kämpästään, mistä Jiri suuttui ja purki vuokrasopimuksen. Anton oli myös pitkään poissa töistä Amandassa sekoilujensa takia ja sai potkut.

Lindan isä Aaro löysi Antonin tajuttomana kadulta ja toimitti hänet sairaalaan. Aaro lupautui auttamaan Antonin irti huumeista. Kevätkauden viimeisessä jaksossa Anton ja Aaro juonivat Kari Taalasmaan yritykseen Taalasbiiliin ansan, jonka alle menevän henkilön päälle putoaa henkilöauto. Ansa oli tarkoitettu Karille, mutta Anton menehtyi itse ansaan kun Aaro oli ollut asentamassa ansaa ja luuli Karin tulevan korjaamolle.

Aaro kuitenkin huomasi tulijan olevan Anton ja yritti varoittaa häntä, mutta ei ehtinyt kun auto jo putosi Antonin päälle.

Nykyään hän asuu miehensä kanssa Thaimaassa. Ilpo Mikkonen , toimi Pihlajakadulla asuvien nuorten lukion rehtorina silloin, kun Sauli Kiviranta paljasti tälle entisen tyttöystävänsä Heli Sievisen ja mediakurssin opettajan Teresa Ala-Uotilan suhteen.

Rehtori Koskinen uhkasi antaa Teresalle varoituksen, mutta Teresa irtisanoutui itse työstään ennen kuin ehti saada kyseisen varoituksen. Mikko Kauppila , oli tanssia harrastava homopoika, jonka Iida järjesti ensin treffeille homoksi luulemansa Talen kanssa ja seuraavana vuonna uudelleen Eliaksen kanssa.

Elias oli rakastunut Lariin eikä näin ollen kiinnostunut Aarnista vaan pojan huono tuuri rakkaudessa jatkui. Aila Mäki [27] es. Eeva-Liisa Haimelin , toimi Pihlajakadun lähettyvillä sijaitsevan koulun rehtorina, kun Niko Vainiota koulukiusattiin. Nikon vanhemmat Jenni ja Ami Vainio sekä Nikon hyvä ystävä Oona Kiviranta päättivät yhteistuumin kertoa tälle tapahtuneesta koulukiusaamisesta, kun Nikon luokanvalvoja Alpo Lassila ei ollut ottanut kiusaamiseen puuttumista tosissaan.

Koulukiusaajat joutuivat vaihtamaan koulua ja Alpo Lassila erotettiin opettajan virastaan. Kalle Jokela, on poika, johon Matleena Rintala tutustui netissä. Myöhemmin pari alkoi seurustella ja muutti Johannesburgiin Aksun perheen kanssa. Lopulta Alpo erotettiin opettajan virastaan. Hän muun muassa kuvasi videon siitä, kun Niko oli lähellä hukkua sekä kuinka Nikon päätä uitettiin vessanpöntössä.

Amandan kuvaamien videoiden pohjalta he editoivat Nikosta pilavideon nettiin. Anne Nielsen , , oli toipuva alkoholisti, ja näyttelijä johon Seppo Taalasmaa tutustui sairastuttuaan alkoholismiin. Anita ja Seppo ystävystyivät nopeasti. Seppo ja Helena Kuula kävivät myös katsomassa Anitan teatteriesitystä. Anita ja Seppo eivät enää tavanneet, kun Seppo joutui kaapatuksi Siperiaan ja lähti myöhemmin Pihlajakadulta.

Sepon palattua Pihlajakadulle tämä oli päättänyt kosia Anitaa. Anita tuli sattumalta humalaisena Ismon kaupalle. Myöhemmin Ismo sai Anitalta viestin, jossa hän kysyi onko Ismo vapaa. Myöhemmin hän meni kuitenkin treffeille Sepon kanssa. Treffien aikana Anita laittoi salaa piilopullostaan alkoholia soodaveteensä. Samassa jaksossa Ismo ja tämän poika Kalle löysivät Anitan tajuttomana maasta.

Anita toipui, mutta tapahtuman seurauksena Seppo sai tietää hänen alkoholismistaan. Anita tajusi ettei voisi olla Sepon kanssa ennen kun on saanut elämänsä järjestykseen ja poistui sarjasta. Nevena Ek, oli anoreksiaa sairastava tyttö, Iidan anoreksiatukiryhmästä. Annan anoreksia oli Iidan verrattuna, vielä vakavammalla tasolla ja sai Iidaa houkuteltua laihduttamaan entistä enemmän.

Anna sai lopulta sydänkohtauksen, mutta edes se ei herättänyt häntä näkemään omaa tilaansa. Iida sen sijaan tajusi tilansa vakavuuden ja hakeutui hoitoon.

Henna Hyttinen, oli Kari Taalasmaan lyhytaikainen ihastus, jonka Kari tapasi tyttärensä Oonan koulun vanhempainkokouksessa. Antti Peltonen, kävi Jenni Vainion kanssa treffeillä Moosessa, Jenni ja Anders kiinnostuivat toisistaan ja sopivat uudet treffit joille he eivät kuitenkaan koskaan pääseet Jennin dramaattisen kuoleman takia. Kirsti Kaarakainen, , hoiti Juulia Aution adoptiota vuosia sitten, muttei aluksi suostunut paljastamaan mitään adoptiosta Juulialle tämän alettua etsiä biologisia vanhempiaan.

Myöhemmin hän valehteli Romeo Arolle , että Juulian biologiset vanhemmat olivat myyneet Juulian tämän ollessa vauva. Niinpä Tanja käski Annelin valehdella Juulialle, että tämän äiti kuoli synnytyksessä ja isä katosi jo kauan ennen tytön syntymää. Hieman myöhemmin Tanja otti uudelleen yhteyttä Anneliin ja vaati saada tietää tyttärensä nimen, vaikka pelkäsikin, että tytär vihaisi häntä hylkäämisen takia.

Anneli kertoi Tanjalle, että tämän tytär on nimeltään Juulia Autio. Anneli vahvisti Tanjan olevan Juulian äiti, mutta ei paljastanut, kuka tämän isä on. Elina Vehkaoja , oli Sampo Kaukovaaran tyttöystävä. He olivat rakastuneet armeijassa. Anu saapui Helsinkiin vierailemaan Sampon luo ja Sampoon ihastunut Juulia Autio näki heidän suutelevan kadun toisella puolella. Lopulta Juulialle selvisi, että Sampon "poikaystävä" olikin Anu.

Myöhemmin Anu saapui Sampon silloisen sisarpuolen Peppi Puolakan järjestämiin naamiaisiin, mutta sittemmin Sampo jätti Anun, koska oli salaa rakastunut Peppiin. Kasperi Nordman , , — työskenteli poliisina Aaro Vaalanteen kanssa silloin, kun tämä vielä käytti nimeä Arto Vanala. Antero nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran kevään päätösjaksossa tapahtuneen ampumavälikohtauksen selvittämisessä syksyn alussa.

Myöhemmin hän palasi sarjaan syksyllä ja oli hetken aikaa parisuhteessa Laura Kivirannan kanssa. Suhde päättyi Lauran ihastuttua Eero Vanalaan. Petri Ahonen , [34] , on Maarit Salinin Salin kuningatar -ohjelmaa tuottaneen Apisola Productionsin johtaja. Hänet nähtiin sarjassa jo vuonna , kun Tuomo tuli mustasukkaiseksi nähdessään Sallan juttelemassa AP: Myöhemmin vuonna hän seurusteli jonkin aikaa Jenni Vainion kanssa, kunnes Jenni valitsi Ossin.

Armi Nopola [35] es. Johanna Heimonen, , oli väkivallasta kotonaan kärsineiden naisten tukiryhmän ryhmänohjaaja. Maaria Rantanen , toimi Laura Kivirannan asianajajana, kun tätä epäiltiin Aaro Vaalanteen taposta.

Anssi Hakanen, oli vuotias pikkupoika, jonka Ulla Taalasmaa otti suojiinsa ja poika viettikin paljon aikaa Taalasmailla. Ulla luuli Atson virolaisperäistä äitiä prostituoiduksi tämän toistuvien työkiireiden perusteella, mutta luulo osoittautui lopulta perättömäksi, kun Atson äiti oli töissä huoltoasemalla. Terno Zitron , — oli valokuvaaja. Hänellä oli hallussaan kannabista , jota Silja Salin alkoi myydä. Hän myös seurusteli hetken aikaa Silja Salinin kanssa seurustellen samaan aikaan pitempiaikaisen kumppaninsa Johannan kanssa.

Siljan ja Aten juttu päättyi lopullisesti Aten lähtiessä Turkuun töiden perässä, mikä oli osa Siljan isän Jukka Salinin juonta saada Atte pois kuvioista. Auli Laaksonen [36] es. Essi Kaila, toimi Snow Teamin kirjanpitäjänä ja huomautti peliriippuvaiselle Ismolle tämän maksaneen omia menojaan Snow Teamin tililtä ollessaan vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa. Tämän tapauksen kautta Ossi Puolakka sai tietää Ismon peliriippuvuuden todellisen vakavuuden ja paljasti sen Tanjalle saadakseen todistettua olevansa parempi mies tälle kuin Ismo.

Pedro Ramsey, , oli paperiton maahanmuuttaja, jota Katariina Mäkelä auttoi salaklinikallaan. Anne Aitolehti , on Ismo Laitelan nuoruuden rakkaus, johon Ismo törmäsi useiden vuosien jälkeen Amandassa. Nuoruuden rakastavaiset lämmitelivät suhdettaan ja muistelivat vanhoja, mutta eivät koskaan alkaneet seurustella vakavammin. Elias on sarjassa vuonna esiintynyt poika, kenen kanssa Niko Vainio tappeli koulussa. Elias kuuli Nikon äidin Jennin rintasyövästä, mistä Jenni oli jo parantumassa. Elias ärsytti Nikoa puhumalla Jennin syövästä ja mahdollisesta kuolemasta.

Lopulta Niko löi Eliasta, mutta pyysi kuitenkin häneltä anteeksi. Lilia Rönkkö, on yksi väkivallasta kotonaan kärsineiden naisten tukiryhmän jäsenistä, joka kertoi omia kokemuksiaan ryhmälle ja kehotti Tanja Jääskeläistä jäämään ja kertomaan omat kokemuksensa miesystävänsä Ismo Laitelan väkivaltaisuudesta.

Emilia on vuonna sarjassa esiintynyt tyttö, joka kävi Pepin , Oonan , Miron , Joonatanin , Heidin ja Noan kanssa samaa lukiota. Peppi varasti Emilian passin päästääkseen itseään vanhemman Teron kanssa baariin. Myöhemmin Peppi kertoi Emilialle, että Emilian poikaystävä Roope oli yrittänyt iskeä Pepin ja Emilia katkaisi välinsä Peppiin, sillä oli kuullut tapahtuneesta jo muualta. Lopulta Emilia jätti Roopen kun Peppi ja Roope päätyivät sänkyyn.

Erkki Moilanen on vuonna sarjassa esiintynyt sosiaalityöntekijä, joka hoiti Siru Honkasen kotitilanteen asioita. Juhani Rajalin , on sarjan kahdessa jaksossa esiintynyt hypnotisoija, jonka avulla Seppo Taalasmaa yritti muistaa, mitä tapahtui ennen hänen saamaansa sydänkohtausta.

Eveliina on vuonna sarjassa esiintynyt Heli Sievisen vanha luokkatoveri ja koripallokaveri. Heillä oli Amanda-päivänä treffit, mutta kaikkien kuultua mikrofonista Helin ja Iiriksen keskustelun, Eveliina ei halunnut olla tekemisissä Helin kanssa. Pekka Kokko , veti erästä tukiryhmää, jossa Iida Mustonen kävi.

Iida luuli hetken, että Frans olisi hänen isänsä, koska Fransilla oli ollut kauan sitten suhde Iidan äidin, Marian, kanssa. Hake Hautala oli vuonna sarjassa esiintynyt henkilö, joka työskenteli Viihdegurussa. Hän haastatteli Ismo Laitelaa ja Ossi Puolakkaa. Lopulta hän huijasi heidän tulot Duo Osmosta ja pakeni maasta.

Mikko Leskelä , , , oli töissä samalla kuntosalilla Hanna Salinin kanssa. Hannan ja Harrin välit olivat aluksi hieman kireät, mutta myöhemmin Harrista tuli yksi Hannan tärkeimmistä ystävistä ja Hanna pakenikin ihmissuhdeongelmia tämän luokse Tukholmaan muutamaan otteeseen. Hanna myös väitti hetken aikaa Harrin olevan Sofian isä ja Harri yhtyi valheeseen, koska Hanna ei voinut kertoa Jukalle, että Sofia on Aleksin lapsi. Myöhemmin totuus isyydestä paljastui Jukalle. Harri itse on homoseksuaali ja sai Kalle Laitelan tunnustamaan tämän homoseksuaalisuuden.

Ritva Loijas, oli yksinäinen vanhainkodissa asuva mummo. Matleena Rintala teki vierailuja samassa vanhaiskodissa auttaen vanhuksia. Roni Jalava oli rahapulassa ja huijasi kenenkään tietämättä Heddaa, että on tämän lapsenlapsi ja sai Heddan antamaan itselleen rahaa. Petteri Summanen , oli Hanna Salinin tuttu kuntosalilta ja osoittautui rikolliseksi varastettuaan yhteisen yön jälkeen Laura Kivirannalta lompakon. Heidi on vuonna sarjassa esiintynyt tyttö.

Jukka-Pekka Palo , — oli menestyvä liikemies, jonka tulkkina Paula Sievinen toimi kääntäen tälle muun muassa italiaa. Myös Jenni Vainio oli Heikin tulkki kääntäen tälle saksaa. Heikki maksoi Jennille rahat kahvila-ravintola Kentaurin ostoa varten sillä ehdolla, että saisi viettää Jennin kanssa yön, mihin Jenni suostui.

Myöhemmin tämä selvisi Jennin aviomiehelle Amille , mikä johti parin väliaikaiseen eroon. Myöhemmin Jenni otti Heikiltä lainaa Niko Vainion terapiaa varten, mutta tällä kertaa ilman ehtoja. Herra Räty on peitenimellä keväällä Amandassa vierraillut Heiskasen kätyri, jota luultiin aluksi Korpin pojaksi. Henna on sarjassa vuosina — esiintynyt Hämeenlinnassa asuva lääkäri, joka oli Kalle Laitelan työkaveri. Hän tunsi Kallen valekuoleman tehneen äidin Kristiina Pohjosen , joka asui tällöin myös Hämeenlinnassa.

Petri Rajala , — oli Maarit Salinin työnantaja Olivia -lehden toimituksessa. Jukka Salin luuli Maaritin pettävän häntä Henrikin kanssa, mutta Henrik paljastui homoseksuaaliksi.

Hilla Virrankoski on syksyllä sarjassa esiintynyt hotellikriitikko, joka vieraili Majatalo Amandassa ja otti Jardinin kasvohoita Sallalta. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen, koska kasvohoito meni pilalle.

Lisäksi hän joutui kuuntelemaan mustasukkaisen Sallan mieshuolia Ismosta , näkemään Isabellain ja Helenan kinastelua sekä todistamaan Karin ja Sebastianin tappelua. Salla yritti pelastaa itseensä ja Amandan tilanteen järjestämällä Hillalle illallisen, mihin osallistuivat Ismo, Heli Sievinen , Iiris ja Panu Kaukovaara.

Hilla oli Helin vanha luokkakaveri. Hän tiesi Helin ja Iiriksen suhteesta. Heli oli lievästi ihastunut Hillaan. Hilla uhkasi kirjoittaa Amandasta negatiivisen arvostelun, mutta Sebastian sai ylipuhuttua hänet lahjottamalla rahaa ja otti koko Amanda-insidentin syyn itselleen.

Kai Vaine , — seurusteli samaan aikaan Inka Haapalan ja Aamu Korhosen kanssa, mikä lopulta johti entisten parhaiden ystävysten välirikkoon, jota ei koskaan saatu korjattua ennalleen, sillä Inka ja Aamu olivat jatkuvasti törmäyskurssilla vielä Ilarin poistuttuakin sarjasta. Ilari johti OVL-nimistä vapaaehtoisprojektia ja suunnitteli muun muassa iskun geenilaboratoriota vastaan. Ilari opiskeli teologiaa yliopistossa. Hänet myös tunnettiin vapaaseuran jäsenenä, josta hän myöhemmin sai potkut alettuaan seurustella Aamun kanssa.

Ilari poistui sarjasta maaliskuussa esitetyssä jaksossa. Immu Vihuri [38] es. Myös hänen äitinsä Sari Sepponen on tullut vierailulle tyttärensä luo. Sannan makuuhuoneen oviaukkoa koristavat samat helmiverhot kuin Salkkareiden Rosan huoneen oviaukkoa. Makuuhuoneen oviaukolle on ripustettu roikkumaan pinkkejä helminauhoja. Ne Sepponen sai muistoksi Salkkareista. Olohuoneen vitriinissä komeilee hymypatsas ja kymmeniä erilaisia mitaleja ja pokaaleja.

Sanna on innokas alppihiihtäjä. Hän voittanut pokaaleja ja mitaleja lajissa. Olen ollut jo pitkään poissa Salkkareista, mutta toivon pääseväni takaisin sarjaan. Minulle on kyllä sanottu, että Roosa voisi vielä palata, mutta kutsua ei ole vielä tullut, Sepponen vinkkaa.

Minulle jäi myös mieleen Roosan veljeä ja siskoa näyttelevät Mika ja Henna. Haluaisin ehdottomasti nähdä kaikki entiset kollegani. Ennen kaikkea Sami Uotilan. Hän on niin mahtava! Salattujen elämien jälkeen Sepposesta on tullut ansioitunut alppihiihtäjä.

Vuonna hän voitti Japanin Naganossa kultaa kehitysvammaisten Special Olympics -kilpailussa supersuurpujottelussa ja pronssia suurpujottelussa. Etelä-Koreassa vuonna järjestetyissä kilpailuissa hän sai hopeaa supersuurpujottelussa sekä pronssia suurpujottelussa. Hänen seuraava tavoitteensa on kultamitali ensi vuoden Special Olympics -talvikisoista Itävallassa. Sanna pääsi mitaleille Etelä-Koreassa vuonna järjestetyissä kehitysvammaisten Special Olympics -kilpailuissa.

Harrastan alppihiihtoa ja ihan uutena harrastuksena on tullut tennis. Minulla jää hyvin aikaa harrastuksille, koska työpäiväni ovat lyhyempiä ja perjantai on kokonaan vapaapäivä. Sepponen elää lähes tavallista elämää kehitysvammastaan huolimatta. Hän käy töissä, harrastuksissa ja tapaa ystäviään. Täällä kuvattiin myös Toisenlaiset frendit -sarjaa.

Lapsuuden kaverini Sonja asuu samassa kerroksessa kuin minä. Äsken söimme yhdessä, Sepponen kertoo. Parisuhteestaan hän pysyy vaitonaisena, mutta paljastaa, että hänellä on kaukosuhde entuudestaan tuttuun mieheen. Sakari Lehto nähtiin myös Toisenlaiset frendit -ohjelmassa. Nykyään molemmat vaikuttavat Tampereella Me itse -järjestössä, jonka tarkoituksena on nostaa esille kehitysvammaisten ihmisoikeuksia, kuten oikeus työhön sekä omaan asuntoon.

Sepposella on Downin oireyhtymä, ja hän haluaa vaikuttaa kehitysvammaisten asioihin ja hyvinvointiin. Siten ihmiset saavat tietää, millaista elämämme on, Sepponen sanoo. Sanna Sepposen esiintyminen Salatuissa elämissä oli historiallista, sillä sitä ennen suomalaisissa sarjoissa ei oltu juuri nähty kehitysvammaisia isoissa ja pitkäaikaisissa rooleissa.

Sarjaan etsittiin kehitysvammaista henkilöä, ja Sanna Sepposen roolisuoritus eräässä näytelmässä teki vaikutuksen sarjan tekijöihin. Tulin juuri Espanjan matkalta, kun sain tietää vanhemmiltani, että pääsen sarjaan näyttelemään.

Muistan, että kiljuin, että miten ihanaa, Sepponen sanoo. Hänet muistetaan yhä Roosana. Hänen kasvonsa ja positiivinen olemuksensa ovat jäänneet elävästi suomalaisten mieleen. Moni tulee sanomaan, että moikka Roosa. Sanon heille vaan, että Sanna mieluummin, kiitos.

Minusta on mukavaa, että minut yhdistetään Roosaan vieläkin. Ei siihen kyllästy, mutta välillä joudun vähän toppuuttelemaan innokkaita faneja. Sepponen muistelee, että julkisuus tuntui alussa oudolta. Vuosien varrella hän on oppinut suhtautumaan siihen rennommin. Sanna muistetaan yhä roolistaan Salkkareiden Roosana. Minua jouduttiin esimerkiksi peittelemään, kun kuvasimme Salkkareihin kohtauksen Rovaniemellä.

Over 10 years of innovation. Google Pixel 32GB Musta dodenhof möbel kaltenkirchen. Apple iPhone 8 64GB Harmaa sähköiset passikuvat kerava. Motorola Moto G5 älypuhelin Harmaa petit ours brun générique.

Doro Liberto 4G Musta kainalot hikoaa suihkun jälkeen. Motorola Moto G5 älypuhelin Kulta brückner maschinenbau karriere.

Apple iPhone 7 32GB Musta mättöpäivä kerran kuussa. Matkapuhelimet supikoiran metsästys kesällä Näytä lisää verotiedot netistä Honor 8 - Vaikuttava tekniikka, inspiroiva muotoilu Huawei Honor 8 Sininen 32GB Dual Sim älypuhelin syntymäpäiväonnittelut parhaalle ystävälle 5,2 tuuman näyttö Octa-core 4x2. Doro Liberto 4G Musta dünyanın en güzel arabaları model Vaistonvarainen navigointi ja aputoiminnot Täyden vauhdin viihde suurella näytöllä Fyysiset painikkeet Viimeisimmät sovellukset-, Aloitussivu- ja Takaisin-toimintoja varten.

Samsung Galaxy S7 32GB älypuheli Tabletit årsta golf restaurang Näytä lisää nenän ja nielun rakenne.

: Löydä ystävä salatut elämät roosa

Löydä ystävä salatut elämät roosa Pillua tarjolla seksiä julkisella paikalla
Porno chat seksiä oulussa Kännissä paneminen thai hieronta kotka
Löydä ystävä salatut elämät roosa 615
Seksitreffit pirkanmaa male escort massage Mae Lehto— oli Salinien filippiiniläinen vaihto-oppilas. Intian rajalla kukaan ei kysynyt, miksi teinityttö matkusti aikuisen miehen seurassa ulkomaille. Paikalla oli räjähteitä, jotka Heiskanen uhkasi räjäyttää. Koin monta sykähdyttävää hetkeä, jotka eivät vertaudu mihinkään ja missään aiemmin kokemaani. Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi. Markku Toikkaon sarjassa vieraillut ministeri.
Löydä ystävä salatut elämät roosa Elsa tutustui Ismo Laitelaankun tämä tuli huoltamaan Elsan rikkinäistä kylmäkaappia. Hänelle syntyi Eerikin kuoleman jälkeen Aki Nikkisen kanssa salainen romanttinen suhde, joka päätyi heidän aikomukseensa mennä naimisiin. Vain kasvatuksella ihmisestä saadaan inhimillinen. Luostariin saapunut Salo toimitti Toiviolle perintörahat, minkä Ismo ja Seppo näkivät. Venla Saartamoon Miia Laitelan näköinen nainen, jonka Kristiina Pohjonen näki ostokeskuksessa myyjänä.

Löydä ystävä salatut elämät roosa -

Seppo kannatti suvaitsevaisuutta ja oli heikompien puolella, Kristo taas suhtautui erittäin kielteisesti esimerkiksi homojen oikeuksiin. Armi Nopola [35] es. Parilla on kaksi lasta. Miia Maaranen, on Aleksi Salinin avovaimo. Teemu oli kiinnostunut musiikista ja hän teki jonkin verran omia sävellyksiä biiseille. Harrastan alppihiihtoa ja ihan uutena harrastuksena on tullut tennis. Jari lähti ja Roosa jäi asumaan Pihlajakadulle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *